Θρήνος στη Ρόδο: Απεβίωσε ο πρώην κοινοτάρχης και Δήμαρχος Καμείρου Στέφανος Δημητράς

1
962

Έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύονταν, ο πρώην δήμαρχος Καμείρου και για πολλά χρόνια κοινοτάρχης Σορωνής Στέφανος Δημητράς.
Ο Στέφανος Δημητράς, έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένας υπέροχος οικογενειάρχης.
Διετέλεσε αθλητής και ήταν διακεκριμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορική ομάδα της Ρόδου, ενώ αναδείχθηκε κοινοτάρχης Σορωνής το 1982, παραμένοντας, στην αυτοδιοίκηση έως και το 2006 όπου αποχώρησε ως δήμαρχος Καμείρου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Με συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του Στέφανου Δημητρά .

Προσωπικότητας που υπηρέτησε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια και όραμα, προσφέροντας σημαντικά μεγάλο έργο στην αυτοδιοικητική ζωή της Δωδεκανήσου. Η προσφορά του αυτή θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Α’ Κοσμήτορας Βουλής

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Στέφανου Δημητρά

Με την παρουσία του στα κοινά των Δωδεκανησίων ο Στέφανος Δημητράς δίδαξε μαχητικότητα, ευπρέπεια, ήθος, εργατικότητα και αγάπη για τους συμπατριώτες του και τον τόπο του, που με τόσο πάθος υπηρέτησε.

Η προσφορά του και το έργο του, ως Δήμαρχος Καμείρου και Κοινοτάρχης Σορωνής, αφήνουν μεγάλη παρακαταθήκη, όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, από οποιαδήποτε θέση.

Στην οικογένεια του, στους οικείους και τους συγχωριανούς του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για τον θάνατο του Στέφανου Δημητρά

Στο άκουσμα του θανάτου του πρώην δημάρχου Καμείρου και πρώην κοινοτάρχη Σορωνής Στέφανου Δημητρά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συγχωριανούς του.

Ο Στέφανος Δημητράς, ήταν αγαπητός ,ακέραιος κι άξιος αυτοδιοικητικός και προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του. Ας είναι ελαφρύ το ροδίτικο χώμα που θα τον σκεπάζει. Αλησμόνητος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ιωάννης Παππάς

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρόδος, η Σορωνή, η αυτοδιοίκηση είναι από σήμερα φτωχότεροι. Έφυγε από κοντά μας ένας από τους πιο άξιους υπηρέτες της τοπικής κοινωνίας.
Ο Στέφανος Δημητράς έχει δύο πολύτιμες πλευρές, δύο πολύτιμες αξίες.
Η κυριότερη ήταν η ανθρώπινη. Ενας άνθρωπος ήρεμος, ταπεινός, βαθιά συγκροτημένος, με ηθικές αρχές σταθερές και αδιαπραγμάτευτες. Ένας συζητητής που περισσότερο χαμογελούσε παρά μιλούσε. Και έτσι σε κέρδιζε.
Η δεύτερη, η πλευρά της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης μέσα από την καθημερινότητα αλλά και την μεγάλη του αγάπη, την αυτοδιοίκηση.
Ενας από τους πιο ικανούς πιο αποτελεσματικούς εκφραστές και υπηρέτες του Ροδιακού λαού. Μαζί με άλλους συναδέλφους του αποτέλεσαν την χρυσή ομάδα της θεμελίωσης της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.
Με τη συνεπή του στάση κατάφερνε να κερδίζει το σεβασμό και την αγάπη όλων.
Η Σορωνή, η οικογένεια του και όλοι εμείς οι φίλοι του νιώθουμε περήφανοι για την αναγνώριση της αξίας του Στέφανου. Μια αξία που δεν αυτοπροβάλλονταν, ούτε αυτοδιαφημίζονταν όμως φώναζε δυνατά από μόνη της γιατί είχε βαθιά ριζώσει στην κοινωνία. Σ
Συλλυπητήρια από βάθους καρδιάς στην οικογένεια του.

Δημήτρης Γάκης
πρώην Βουλευτής Δωδ/σου
ΣΥΡΙΖΑ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ . ΕΊΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΏΡΙΣΑ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ Τ.Α. ΣΤΟΝ ΝΟΜΌ ΜΑΣ .ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΉΜΗ ΣΤΕΦΑΝΕ… ΝΤΊΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ