ΤΕ ΒΣΔ ΚΚΕ: Τώρα να καταδικαστούν τα ξενοφοβικά , ρατσιστικά φαινόμενα που δυστυχώς για άλλη μια φορά ενθαρρύνονται από δημάρχους της περιοχής μας

11
260

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β.Σ Δ του ΚΚΕ  

Για τις απαράδεκτες επιχειρήσεις των δημοτικών αρχών της περιοχής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και την πρόταση του ΚΚΕ 

Τώρα  να  καταδικαστούν τα  ξενοφοβικά  ,  ρατσιστικά  φαινόμενα  που  δυστυχώς για  άλλη  μια  φορά ενθαρρύνονται από  δημάρχους και δημοτικές αρχές  της  περιοχής  μας 

Τώρα  να  ξεδιπλωθεί  και  να  δυναμώσει η  γνήσια  αλληλεγγύη του  ελληνικού  λαού στους  ξεριζωμένους  των  ιμπεριαλιστικών  πολέμων 

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν επιχειρήσεις με μπροστάρηδες  δημάρχους και δημοτικές αρχές των νησιών μας , οι οποίοι καλλιεργώντας κλίμα μίσους και ξενοφοβισμού καταφέρονται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Τα βάζουν με τους κατατρεγμένους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να σωθούν.   

Τα βάζουν με τα θύματα γιατί  αυτοί και  τα κόμματα που τους στήριξαν στις  πρόσφατες εκλογές είναι υποστηριχτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που  σχεδιάζουν και  εξαπολύουν πολέμους. Που γεννούν την φτώχεια ,εκμετάλλευση και προσφυγιά. 

Η στάση τους δηλώνει την απόφασή τους να υπηρετήσουν με κάθε τρόπο την πολιτική που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ  εφαρμόζει στο ζήτημα, με ένταση της καταστολής, τον αποκλεισμό από το δικαίωμα ασύλου, και την βίαιη επαναπροώθηση . Πολιτική  που εξελίχθηκε στην βάση των απαράδεκτων συμφωνιών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάζουν σε  διπλοεκγκλωβισμό χιλιάδες ξεριζωμένους,που στοιβάζονται στα hot spot διαβιώντας σε ανυπόφορες συνθήκες . 

Η κατάσταση στα hot spot  σε Κω και Λέρο είναι τραγική. Ο πληθυσμός και των δύο ΚΥΤ  έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει τα προβλεπόμενα. Στην Κω «ζουν»  περίπου 3800 όταν  χωρά περίπου 800 ενώ στην Λέρο έχουν ξεπεράσει τους 2000 όταν χωρά περίπου 800! Αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν  και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής ,ενώ το προσωπικό δεν γίνεται να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες εργασίας. Οι δομές υγείας των νησιών  που χρόνια τώρα είναι υποστελεχωμένες ,δεν αρκούν  για να καλύψουν πλήρως  όλες τις ανάγκες . Η ψυχική  και φυσική υγεία εργαζομένων και  προσφύγων-μεταναστών δοκιμάζεται. 

Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν υποφέρει αρκετά από την αδιέξοδη διαχείριση  του προσφυγικού-μεταναστευτικού, είναι καιρός να απαιτήσουν λύσεις αποτελεσματικές  και  άμεσες . 

Καλούμε τους νησιώτες  να καταδικάσουν  τους  ιμπεριαλιστικούς  πολέμους και  σχεδιασμούς  στην  ευρύτερη περιοχή  μας , που  είναι  η  βασική αιτία των  προσφυγικών ροών.  

Να απαιτήσουν την ανατροπή της  συμφωνίας  ΕΕ –Τουρκίας  που  κάνει την  κατάσταση στα  νησιά  μας να  φτάνει στο απροχώρητο. 

 Η πρόταση του ΚΚΕ είναι τόσο αναγκαία όσο και ρεαλιστική και επιβάλλεται να υλοποιηθεί αμέσως. 

Άμεσος απεγκλωβισμός  από όλα τα νησιά μας και από τη χώρα των προσφύγωνμεταναστών. 

 Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots ,να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη Με υποδομές και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα, χωρίς το αίσχος των ολιγόμηνων συμβάσεων, της εργασιακής ομηρίας.  

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με εξασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας για το διάστημα παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στην χώρα μας. 

Να παρθούν όλα τα μέτρα για εξέταση αιτημάτων  χορήγησης ασύλου με συνοπτικές και επαρκείς διαδικασίες και  μετάβαση στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.  

Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένα ανήλικο να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, κανείς απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο, έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης χωρίς κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου. 

Να κατευθυνθούν τα ευρωενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους και όχι ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων νησιών έχουν υποστεί ζημιές από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Καλούμε  τους  κατοίκους των  νησιών  μας ,   που  στη  πλειοψηφία  τους   έχουν  ήδη εκφράσει  με  πολλούς  τρόπους  την ανθρωπιά  τους και  την  αλληλεγγύη  τους   να  στηρίξουν αποφασιστικά την  πρόταση του ΚΚΕ 

Την  μοναδική  που  μπορεί  να  δώσει  λύση  στο  τεράστιο  αυτό  πρόβλημα. 

 

       9/11/2019 

                  Η    Τ.Ε  

Β.Σ.Δ του Κ.Κ.Ε. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλλη μια «εκθεση ιδεων» του ΚΚΕ….που οχι μονο ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλα ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ και τα γκαου του φασισμου…Οταν τα γκαου κυνηγουσαν τον Καματερο και τον Συριζα στην Κω, το ΚΚΕ εκανε την …παπια!!! «ας τους να τους φανε και μετα ερχομαστε εμεις οι..επαναστατες να …σωσουμε τον ΛΑΟ της Κω με τις «εκθεσεις ιδεων» μας !!!! Παλια μου τεχνη …κοσκινο.!!!! ΤΩΡΑ …ξυπνησαν (που λεει ο λογος) και παλι δεν καταλαβαινουν τι τους γινεται…Ο Δημαρχος της Κω εκανε μια ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κινηση και δηλωση ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ και των Προσφυγων – μεταναστων ΑΛΛΑ και ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των δικαιωματων του Κωακου Λαου. Και το ενα και το αλλο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ..Τι επρεπε να κανει ;;;να αφησει τα δικαιωματα του Κωακου Λαου στα χερια των γκαου η’ να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ;;;;;;!!!!! Ειστε με τα καλα σας ;;;;;;;;

 2. Να τους πάρετε σπίτι σας. Ξυπνάτε ρε………. Ποιοι μετανάστες? αν εξαιρέσουμε το 2%των Σύριων, το υπόλοιπο 98%, ειναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας να δειξει την ανθρωπιά και την φιλοξενία του. όταν ομως ξεκινήσουν να εφαρμοζουν τη σαρία, τοτε να δουμε όλοι μαζι που θα κρυφτούμε.

 3. Καλούμε  τους  κατοίκους των  νησιών  μας ,   που  στη  πλειοψηφία  τους   έχουν  ήδη εκφράσει  με  πολλούς  τρόπους  την ανθρωπιά  τους και  την  αλληλεγγύη  τους   να  στηρίξουν αποφασιστικά την Οριστική ΑποτροπηΕισόδου στην χώρα μας λαθρο-μεταναστών-ψευδο-προσφύγων και άδεια εισόδου μόνο στους έχοντες νόμιμα έγγραφα. Τέλος στο παιχνίδι των ΜΚΟ και των αλητηρίων της παγκόσμιας τάξης.

  • Σιγα ρε παλιοφασισταροι που θα ανατρεψετε την παγκοσμια ταξη !!!!!!;;;;;;;; Θυμαστε οι «προγονοι» σας ναζιστες και φασιστες ΠΩΣ «ανετρεψαν» την παγκοσμια ταξη ;;;;;!!!!!!! ε , ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ;;;;!!!!!!! Ρε εσεις ειστε ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ρε εσεις ειστε ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ, ρε εσεις ειστε το ΑΟΥΤΣΒΙΤΣ , ρε εσεις ειστε τα ΤΕΡΑΤΑ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ρε εσεις ειστε το ΜΙΣΟΣ και η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ταυτοχρονα, ρε εσεις ειστε η ΔΥΣΤΥΧΙΑ των ανθρωπων, αει από δω πια ζωα!!!!!

 4. Ωσάν να μη βλέπουμε πια οι Ελληνες, να μην αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που παίζεται. Ποιοι τώρα καταφθάνουν, κατά χιλιάδες, με τη μεσολάβηση χρυσοπληρωμένων δουλεμπόρων, στις ακτές των ελληνικών νησιών. Τους υποδέχονται έμμισθοι υπάλληλοι του ελλαδικού κράτους και μισθοφόροι ατζέντηδες «μη κυβερνητικών οργανώσεων», δηλαδή ιδιώτες που επίσημα, δίχως προσχήματα, πρακτορεύουν συμφέροντα: τουρκικών υπηρεσιών ή του οργανωμένου δουλεμπορίου.

  Οταν στα ελληνικά (ακόμα) νησιά ο αριθμός των εισβολέων ξεπερνάει για κάποιο διάστημα τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων, τότε ναυλώνονται πλοία «της γραμμής» (με χρήματα του λεηλατημένου από τη φορολόγηση πολίτη) για να μεταφερθούν οι εισβολείς στην «ενδοχώρα». Με ταχύτητα απίστευτη ετοιμάζονται οικισμοί, που παρόμοιους δεν γνώρισε ποτέ η εμπειρία Ελλήνων σεισμοπαθών, πυροπαθών, πλημμυροπαθών. Και η πελώρια απορία είναι, γιατί; 
  http://www.yannaras.gr/diaskedazoume-oloi-stin-kideia/

 5. Τι λες ρε καραγκιοζη;Τι σχεση εχει ο ρατσισμος με το πολεμο που γινεται;Τι δουλεια εχει η φιλη σου Ρωσσια στη Συρια και εχει διαλυσει τι χωρα;Ουτε μια πορεια γιαυτο αντίθετα βριζετε τους Αμερικανους που εφυγαν.Ξεφτηλες πουλημένα κορμια.Οι Ελληνες είναι ανθρωπιστες οι κουμμουνιστες δεν ξερω που βαζουν το κομμα πανω από την ανθρωπινη ζωη.Ψεμματα είναι;Σκαστε επιτελους εχετε το θρασσοα να κανετε και υποδείξεις.

 6. εσείς είστε οι φασίστες . ο κόσμος ξυπνάει σιγά σιγά. θα φάει μερικά γερά χαστούκια και μετά θα σας καταβρόχθιση. μαζί με της μκο και τους αλληλέγγυους.

 7. Ναι την έχουν εκφράσει μία,δύο..δέκα,δεν μπορούν μια ζωή για εκατομμύρια λαθραίους.

  έχουν και οι ίδιοι προβλήματα,αλλά που να καταλάβει ο φασίστας αριστερός με το μπακσίσι σε κάθε τσέπη..αυτός βλέπει και θεωρεί αλληλεγγύη να τους βλέπει να είναι στις λάσπες και στοιβαγμένοι,έτσι για να ικανοποιεί την εσωτερική του αριστεροσύνη.

 8. Εοκ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ,απαρχαιωμένες απόψεις όσο και τα τσιτατα σας .Ο κόσμος αλλάζει ,υπάρχει συστηματική μετακίνηση Λαθρομεταναστών και επικοισμος της Ευρώπης.
  Έχει καταρρεύσει η κοινωνική δομή της χώρας προσπαθώντας να εντάξει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών που μόνο ζητάνε δικαιώματα χωρίς να νιώθουν την παραμικρή υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που τους βοηθάνε.
  Βγάλτε τις κόκκινες τσίμπλες ρε και δείτε την πραγματικότητα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.