Μ. Κόνσολας: «Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες μεταφορές»

13
729

«Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες μεταφορές»

 

Στο κλαδικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου, αλλά και να αναφερθεί στην πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι το έργο που προσφέρει ο κλάδος συνδέεται με την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας, αφού η  καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη πιστώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και λειτουργεί προς όφελος του τουρισμού.

Δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, από το οποίο υπάρχει απώλεια τεράστιων εσόδων, ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Με την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ψηφιακού μητρώου, διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των ελέγχων των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης που εκμισθώνονται με οδηγό. Στο πλαίσιο αυτής της τουριστικής υπηρεσίας, που πρέπει να παρέχεται κάτω από αυστηρό έλεγχο, χρειάζεται και η ενίσχυση της τουριστικής αστυνόμευσης, κάτι που έχει ήδη τεθεί από τον κ. Κόνσολα,  στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Έκανε, επίσης, λόγο για τη μείωση των φόρων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, αλλά και για μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον κλάδο και το μεταφορικό έργο. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ανοιχτό και ισότιμο διάλογο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία η πλατφόρμα ετσει επιτέλους θα πιάσατε τη φοροδιαφυγή που γίνεται στον κλάδο των μεταφορών από τα 1000 ΕΙΧ !! Αλλά δεν μας λέτε ποιος θα ελέγξει τα 200000 ταξί !! Αυτός ο κλάδος δεν θα μπει στην πλατφόρμα?? Ειναι μεγάλοι ομάδα πολλοί ψήφοι

  2. Κυρυε Κονσολα αφού δίνεται τα συγχαρητήρια σας στον κλάδο των ταξιτζήδων για το (λειτουργημα) που προσφέρουν. Να κανεται και μια έρευνα κατά πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει όλο αυτό τον κόσμο 1,5 εκατομιριο τουρίστες. Διότι έχουμε πολλές αναφορές για τουρίστες που χάνουν τις πτήσεις τους διότι δεν επαρκούνε τα ταξί . Άσε το άλλο που δεν δουλεύει το ταξιμετρο, ανάλογος τον πελατη πάει και το κούρεμα????? Οπότε καλά είναι να μην βιαζεσαι να δώσεις συγχαρητήρια!!!!

  3. Κ υφιπουργε ερώτηση ο κυριος που είναι δίπλα σε εσάς είναι ο υπουργός Λ …………ος Γιατί τον βλέπουμε με όλες τις παρατάξεις ασε που κάνει και προσωπικές καταγγελίες στο ΑΤ ΚΩ κρίμα στους ψήφους που δώσαμε.

  4. Βάζουμε ένα φερέφωνο βουλευτάκο που από σπόνδα (λόγω Όλγας Κεφαλογιάννη) έγινε Υφυπ. Τουρισμού να πει αυτά που θέλει ο κλάδος των ταξί να ακούσει και προφανώς αφού μας τα έχουν φέρει έτοιμα να τα διαβάσουμε χωρίς να ελέγξουμε τι λέμε, όλα καλά με τις ψήφους των ταξί. Από πότε οι ελληνικές επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό με ελληνικά Α.Φ.Μ έγιναν απειλή για τα δημόσια έσοδα; Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκτός από τα περίπου 2.500 αυτοκίνητα Ε.Ι.Χ με οδηγό πρέπει να μπουν και τα 200.000 ταξί και να δηλώνουν όλες τους τις διαδρομές με ταμειακές συνδεδεμένες on-line με την ΑΑΔΕ. Επίσης να βάλουν POS σε όλα τα ταξί και να ελέγχονται περιστασιακά τα πόθεν έσχες των ιδιοκτητών και εκμισθωτών. Δε μπορεί ένας κλάδος που κατά 81% φοροδιαφεύγει με βάση έρευνα του υπουργείου Οικονομικών να κουνάει το δάκτυλο στους υπόλοιπους επιχειρηματίες.-

  5. Μπράβο ρε Κόνσολα! Έτσι! Βγήκε και το καινούριο το Mercedes AMG και θέλω να το πάρω…να φτιάξω και τη βιλάρα μου κομπλέ και να πάω και μια Ταϊλάνδη όλο το χειμώνα γιατί με κούρασε η σεζόν…πφφφ. Μονοπώλιο ρε τα ταξί και όποιος γουστάρει ναουμ…

  6. το τυράκι (ψήφοι ταξιτζήδων το είδες) τη φάκα όμως (κοινή γνώμη εναντίον ταξιτζήδων) δεν την είδες…περαστικά. Στις επόμενες μαύρο δαγκωτό..

  7. Ρε παιδιά αυτός ο Λυμπερόπουλος δεν ήταν που έλεγε να κάνουν οι ταξιτζήδες τα ταξί τους εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από κάτι μήνες στις εθνικές εκλογές??? Ο Κόνσολας της ΝΔ τι ακριβώς κάνει εκεί???

  8. …αμαρτία ο άνθρωπος τα έδωσε όλα για τα ταξί. Επίσης μπορείτε να κόψετε και βασιλόπιτα της ΝΔ στη Ρόδο με κεντρικό ομιλητή Χρήστο Σπίρτζη…μιλάμε για μεγάλο σαΐνι ο Υφ. Τουρισμού «μας»!!!

  9. που έχουν ξεχάσει πως δουλεύει το ταξίμετρο και η ταμειακή μηχανή!Που κόβουν μια απόδειξη το πρωί και άμα το θυμηθούν για τα μάτια του κόσμου, με ημερήσιες εισπράξεις 1.500 ευρώ όλα μαύρα!

    • Εδώ και πολλά χρόνια πολύ μαύρο παραδάκι. Τσαντίζονται άμα τους ζητήσεις απόδειξη τα ταρίφόσκυλα.

  10. Νομίζω μετά απο τις ανακοινώσεις που ακούσαμε η ΑΑΔΕ θα μαζέψει αρκετά χρήματα και απο τα vanakia αλλά και απο τα ταξί …ουπς αυτά δεν είναι στην πλατφόρμα….τι λέω τώρα πολλές οικογένειες ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ μου…αλλά μάλλον πρεπει να φοβάσαι το λυμπερόπουλο γιατι μάλλον αυτος σε έχει βγάλει…Να μην λέμε πολλά αν είσαι υπουργός με ήθος(δύσκολη λέξη) ας μας αποδείξεις πως με λίγα χιλιάρικα φορολογικές δηλώσεις(15.000-20.000) έχουν αυτα τα πολυτελοί αυτοκίνητα, τα μεγάλα σπίτια, τα ακριβα γούστα των προέδων(και όχι μονο) πολυτελέστατα τζιν,ταξίδια στο εξωτερικό…άραγε θα έχουν πόθεν έσχες ή τους πιάνει και αυτους ο νόμος περι υπουργων?.Υπουργέ μου, κοίτα να βοηθήσεις των ΤΟΥΡΙΣΜΟ της ελλάδος και να αφήσεις της φιέστες γιατί μόνο αυτο έχει μείνει και μην κοιτάτε όλοι την τσέπη σας, βάσικό μέλημα είναι αυτός ο τουριστας που έρχεται να μην ταλαιπωρείται γιατι εμείς αν πηγαίναμε διακοπές κάπου και δεν βρίσκαμε ταξί ή τα πολυπόθητα βανάκια(που κατηγορείται όλοι) δεν νομίζω να προτείναμε σε φίλους μας να ξανα έρθουν στα πανέμορφα νησιά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ