Απάντηση Δημάρχου Λέρου: Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης «ξύπνησε» από τον τετραετή του λήθαργο και αποφάσισε να ασχοληθεί με το προσφυγικό – μεταναστευτικό

5
976

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος «ξύπνησε» από τον τετραετή του λήθαργο και αποφάσισε να ασχοληθεί με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα των νησιών μας με τρόπο λαϊκίστικο, ρηχό και επιπόλαιο, τη στιγμή που απαιτείται ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ και πολιτική ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ο νυν Περιφερειάρχης δε διαθέτει, αν λάβουμε υπόψη τις προσβλητικές και προκλητικές πρόσφατες δηλώσεις του.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τηλεοράσεως, ως δημόσιος κατήγορος, κουνά το δάκτυλο, όχι μόνο στον -επί τρεις θητείες- δήμαρχο Λέρου, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της Λέρου από τον αναπαυτικό θώκο του στη Ρόδο και δε διστάζει να συκοφαντεί ασύστολα και εκ του ασφαλούς αυτούς που καθημερινά δίνουν μάχη με τα προβλήματα του τόπου τους.

Ο Δήμαρχος Λέρου θα μπορούσε κάλλιστα να μιλήσει στη γνώριμη -πολιτικά- χυδαία γλώσσα που προτιμά και χειρίζεται ο Γιώργος Χατζημάρκος, διαμηνύοντας και υπενθυμίζοντάς του ότι είναι ο Περιφερειάρχης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ και όχι μόνο της Ρόδου και ότι θα πρέπει να σέβεται το θεσμικό του ρόλο. Δυστυχώς, ο Γιώργος Χατζημάρκος φαίνεται ότι συνειδητά το ξεχνά, λειτουργώντας όχι ως αιρετός Περιφερειάρχης όλων των νησιών, αλλά ως διορισμένος –εγκάθετος – κομματικός Περιφερειάρχης άλλων εποχών.

Η κοινή γνώμη είναι ικανή να αντιληφθεί ότι ο Δήμαρχος Λέρου δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία και ξεκίνησε να βάλλει εναντίον του Περιφερειάρχη χωρίς λόγο.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

1. Ας μας απαντήσει γιατί δεν ενημέρωσε το Δήμαρχο Λέρου πριν τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, ώστε να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας, παρά μόνο μας ανακοίνωσε ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που ο ΙΔΙΟΣ πρότεινε.

2. Ας μας απαντήσει στοιχειοθετημένα πού ήταν κρυπτόμενος το 2015 ως Περιφερειάρχης, όταν αποφασίστηκε να δημιουργηθούν τα ΚΥΤ Λέρου και Κω και ποιες ήταν οι προτάσεις του την ώρα που η Λέρος και η Κως «βούλιαζαν» από τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ως Δημοτική Αρχή από κοινού με όλους τους κατοίκους δίναμε τεράστια μάχη, προκειμένου να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο.

3. Ας μας απαριθμήσει σε ποιες ενέργειες προέβη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

4. Ας μας παρουσιάσει επαρκώς και με στοιχεία τι έκανε και ποιες ήταν οι προτάσεις του για τη «Βίλα Άρτεμις», εκτός φυσικά από την –εν κρυπτώ- απόφασή του για ανακατασκευή του κτιρίου, το οποίο μέχρι σήμερα φιλοξενεί πρόσφυγες – μετανάστες.

5. Ας μας απαντήσει στοιχειοθετημένα τι έκανε και ποιες ήταν οι προτάσεις του όταν αποφασίστηκε –εν κρυπτώ- να δημιουργηθεί η ανοικτή δομή του ΠΙΚΠΑ.

6. Ας μας αναφέρει πόσες φορές επισκέφτηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια το ΚΥΤ Λέρου και πόσες φορές το ΚΥΤ Κω.

7. Ας μας δώσει απαντήσεις γιατί ενώ γνώριζε ότι η Κυβέρνηση απαιτεί από όλες τις Περιφέρειες το διαμοιρασμό 10.000 προσφύγων – μεταναστών ανά Περιφέρεια, αυτός υπέδειξε την ΚΩ και τη ΛΕΡΟ, χωρίς να εναντιωθεί και να ζητήσει την άμεση αποσυμφόρησή τους.

Όσον αφορά στον επικίνδυνο, διχαστικό και λαϊκίστικο συλλογισμό που ανέπτυξε στη συνέντευξη Τύπου, σχετικά με «μπίζνες» που γίνονται στην ανοικτή δομή του ΚΥΤ Λέρου, τον προκαλώ δημόσια να κατονομάσει πρόσωπα και γεγονότα και ταυτόχρονα τον καλώ να αναπτύξει ξανά αυτές τις δηλώσεις του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, ενώπιον των συμπολιτών μας, εκεί όπου θα λάβει τις απαντήσεις που πρέπει.

Επίσης, η απαράδεκτη και εκ του πονηρού αναφορά που έκανε «ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Δήμαρχος Λέρου γνώριζε εκ των προτέρων το κυβερνητικό σχέδιο», καταρρίπτεται όχι μόνο από τον ίδιο το Δήμαρχο Λέρου ο οποίος κατηγορηματικά το διαψεύδει, αλλά και από τους Δημάρχους των νησιών Κω, Αν. Σάμου, Χίου και Λέσβου, οι οποίοι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, κάτι φυσικά που ο Περιφερειάρχης γνωρίζει, αφού ο ίδιος ήταν αυτός που έπρεπε να ενημερώσει τον Δήμαρχο Λέρου, αλλά δεν έπραξε όταν έπρεπε.

Συνιστώ στον Γιώργο Χατζημάρκο σεβασμό στα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ της Λεριακής κοινωνίας για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ του ΚΥΤ και του θυμίζω ότι η Λέρος τον τίμησε με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Περιφέρεια.

Τέλος, τον καλώ να κατεβάσει κάτω «το δάκτυλο που κουνάει» στο νησί μας, να συμπορευθεί και να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της Λέρου, αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις ανούσιες διαμάχες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΟΛΜΗ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ!!!ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ «ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ»ΚΑΙ «ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ» ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΔΙΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΡΟΔΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ.

  2. Τα ακούς Χατζημάρκο???αντε μην ανοίξουμε το στόμα μας ,ποσό χυδαία μιλάς για δημάρχους και…γυναίκες….ως…μισογύνης

  3. Ρωτούσαν τον σύγχρονο άγιό μας γέροντα Παΐσιο τι θα γίνει με τους πολιτικούς στην Ελλάδα και αυτός απάντησε χαρακτηριστικά: «Μη φοβάστε. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί»! Μήπως σήμερα δεν ζούμε αυτή την κατάσταση, ο κόσμος να κυνηγάει τους πολιτικούς με αυγά και πέτρες, κι από την άλλη να συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό.Όλα τα πολιτικά κόμματα και οι γνωστοί κομματοθρεμμένοι και καρεκλοβολεμένοι πολιτικοί να έχουν πλέον ξεφουσκώσει, να έχουν «σκάσει σαν το μπαλόνι», διότι πλέον όλοι δείξανε το ποιόν τους, τη ρίζα τους, τα έργα τους, τους καρπούς τους. Και οι καρποί τους είναι συγκεκριμένοι, σάπιοι, γεμάτοι ανθελληνικότητα, απιστία, διχόνοια, δουλεία, γραικυλισμό, διαπλοκή, υποδούλωση, πονηριά, αδικία, προδοσία, ψέμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ