ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διάλυση της δημόσιας υγείας (Στρατηγοί, κομματάρχες και πρώην διοικητές…)

4
179

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

(Στρατηγοί, κομματάρχες και πρώην διοικητές…)

 

Άλλη μία τρανή απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται και ορίζει την έννοια της «αριστείας» η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη αποτέλεσαν οι πρόσφατοι διορισμοί στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας μας.

Παραμονές των τελευταίων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτιόταν αν «προτιμάει ο κόσμος να διορίζουν αποτυχημένους βουλευτές ως διοικητές στα νοσοκομεία».

Την απάντηση, όχι όμως της κοινωνίας, αλλά τη δική του και της κυβέρνησής του τη μάθαμε πρόσφατα (Όχι βέβαια πως δε τη φανταζόμασταν…)

Ανάμεσα στους νέους διοικητές βρίσκονται αποτυχημένοι πολιτευτές, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Δημοκρατίας, απόστρατοι στρατηγοί, πρόεδροι ΝΟΔΕ κλπ.

Όσον αφορά το ΓΝ Ρόδου, η τοποθέτηση ενός απόστρατου στρατηγού είναι πολιτική επιλογή, που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω.

Σε σχέση με το Νοσοκομείο Κω, το βιογραφικό του νέου διοικητή, το οποίο «χτίστηκε» με ακροδεξιές, εθνικιστικές, ομοφοβικές και ρατσιστικές κορώνες, όπως και η θητεία του ως προέδρου της Τ.Ο. Λέρου της ΝΔ, ήταν φαίνεται αρκετά «βαρύ», ώστε να επιλεγεί μεταξύ των «αρίστων» της ΝΔ στη θέση αυτή.

Οι δημόσιες ακραίες τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα σε σχέση με το δικαίωμα των προσφύγων στην αξιοπρεπή ζωή και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, είναι δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται την ισότιμη και πλήρη πρόσβαση σε αυτές κι έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης για τη μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές.

Στο ΚΘ Λέρου η τοποθέτηση του κατά γενική ομολογία αποτυχημένου πρώην διοικητή του ΓΝ Κω, την περίοδο Σαμαρά, ο οποίος πέρασε και εφάρμοσε την τότε πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας, αφήνοντας το ίδρυμα σε τραγική κατάσταση, είναι ένα ακόμη δείγμα των «αρίστων».

Δεν μας ανησυχεί μόνο η έλλειψη τυπικών προσόντων, αλλά μας προβληματίζει η απόφαση για τοποθέτηση «προθύμων» για να υλοποιήσουν υπάκουα κεντρικές πολιτικές επιλογές διάλυσης του ΕΣΥ, οι οποίοι αγνοούν το αντικείμενο και αντιμετωπίζουν τη θέση ευθύνης των Διοικητών Νοσοκομείων ως το χριστουγεννιάτικο δώρο του Αγίου Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καλές υπηρεσίες του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Νομαρχιακές Επιτροπές

Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ .ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

  2. Εντάξει παιδιά του Σύριζα…Mονο εσείς έχετε ικανούς Manager….Μην τρελαθούμε τώρα…Οι μεχρι πρωτινος διοικητές Συριζα είναι….Τώρα χολή σ όλους επειδη υπήρξαν αστοχίες είναι ατυχές και άδικο….Οι περισσότεροι έχουν 2-3 μεταπτυχιακά που μπήκαν ως Διοικητές…Ρωτήστε πρώτα μάθετε….Τωρά προσπαθείτε να κάνετε μην τοποθετηθούν οι νεοι Διοικητές για να συνεχίσουν οι τωρινοι Συριζαίοι που την έχουν δει Διοικητές και το παίζουν εξουσια και ξερουν οτι θα γινουν ξανά άνεργοι η υπαλληλίσκοι δήμων….

  3. Θέλω να δω τα μέλη του Γραφείου Τύπου τι πτυχία έχουν που κρίνουν…χαχα…καλά εντάξει….μυρίζουν δοτές απαντήσεις μηπως κάποιοι περισωθούν……Αν όντως φτιαξατε την υγεία θα βρουν στρωμένο έδαφος οι νυν (καλά κοροιδευομαστε τώρα;) …..

  4. «Τους λαγούς οι κυνηγοί τους πιάνουν με τα σκυλιά, τους δε ανόητους με τους επαίνους. – Ισοκράτης»

    Αρα μαλλον πετυχημενοι ειναι….οι νεοι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ