Πέντε χρόνια κάθειρξη σε 29χρονο Καλύμνιο που λήστεψε και χτύπησε 21χρονο

0
112

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 29χρονος από την Κάλυμνο που κατηγορείται ότι αφαίρεσε ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από 21χρονο αλλοδαπό, τον οποίο προηγουμένως χτύπησε και απείλησε με ένα μαχαίρι!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Στεφανίας Μπέρδη, αναγνώρισε στον 29χρονο το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 5 έτη και έξι μήνες για τα αδικήματα της ληστείας και της οπλοκατοχής.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από επτά μήνες, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου 2019, ο 29χρονος οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο προσέγγισε τον 21χρονο αλλοδαπό και τον χτύπησε. Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσέπη του και τον απείλησε, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να του πάρει τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο 21χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Από τις περιγραφές που έδωσε στους αστυνομικούς ο αλλοδαπός, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατάφεραν να εντοπίσουν τον 29χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, και συνελήφθη.

Μάλιστα στην κατοχή του εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 10 ευρώ από τα χρήματα που είχε αφαιρέσει, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον αλλοδαπό.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 29χρονου για ληστεία, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ο οποίος και κίνησε την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Μετά την απολογία του ο 29χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ