Σε ανοικτό διάλογο με τους παραγωγούς της Κω ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης

0
280

Σε ανοικτό διάλογο με τους παραγωγούς της Κω ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στη  Κω βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 17και 18/1 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης όπου είχε σειρά επαφών με φορείς και συλλόγους του πρωτογενή τομέα καθώς και με τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά.

 

Παρουσία του Επάρχου Κω κ. Γιάννη Καμπανή παραχώρησε συνέντευξη τύπου έχοντας στο πλάι του τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάστηκε η Περιφέρεια προκειμένου το περίφημο κρασοτύρι της Κω να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό κατάλογο των προϊόντων με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.

 

Οι παραγωγοί με επικεφαλής τον κ.Γιάννου Παναγιώτη  που ήταν ο φορέας πιστοποίησης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη  και τον Αντιπεριφερειάρχη  για την επιτυχία αυτή αλλά και για την προστιθέμενη αξία που παίρνουν από αυτή την εξέλιξη τόσο οι παραγωγοί όσο και το νησί της Κω.

 

Στη συνέχεια είχε συνάντηση εργασίας στο Δήμο με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά και τον Έπαρχο Κω όπου συνεννοήθηκαν για τα επόμενα βήματα  συνεργασίας από κοινού προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και δράσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο νησί.

Το  βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο Επαρχείο με συλλόγους  αγροτών, αλιέων, κτηνοτρόφων και ελαιοπαραγωγών όπου έκανε γνωστό την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να πιστοποιήσει το λάδι  και το ντοματάκι της Κω.  Έγινε εκτενής συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντησή και με την Πρόεδρο των οινοποιών Αιγαίου κυρια Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου όπου συμφώνησαν σε επόμενες  δράσεις ανάδειξης και προβολής  των κρασιών αλλά και σε θέματα  γενικότερης πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας.

 

Το Σάββατο συμμετείχε με τον Περιφερειάρχη στην ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική  και  Νησιωτικός Χώρος  Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027».

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ