Δήμαρχος Νισύρου: Ταξίδι σε Αθήνα και Ρόδο

0
86

ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

 

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος για θέματα που αφορούν το Δήμο την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 14-17 Ιανουαρίου 2020.

Την Τετάρτη είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, στην οποία κατέθεσε τη μελέτη για την παραχώρηση σε ιδιώτη την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης του Δήμου μας. Ο Δήμος μας έχει ζητήσει τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας αυτής από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στη δίωρη συνάντηση με την κ. Καλογήρου συζήτησαν θέματα που αφορούν τη νησιωτική πολιτική για την καλυτέρευση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων μικρών νησιών και της ανάπτυξης υποδομών. Η κ. Καλογήρου υποσχέθηκε ότι σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί η επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία συμμετέχει ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος βρέθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ΥΠΟΜΕΔΥ όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή υπουργού Κώστα Αχιλ. Καραμανλή τον κ. Διομήδη Νταούλα. Αναφέρθηκαν στο θέμα της επέκτασης του λιμανιού για το οποίο έχει αναλάβει τη μελέτη το υπουργείο. Την έγκριση της μελέτης την υπέγραψε ο υπουργός και προχωράει η δημοπράτηση του έργου από το ΥΠΟΜΕΔΥ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ειδικού Αναπτυξιακού Σκοπού του Νοτίου Αιγαίου με ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ και η μελέτη χρηματοδοτείται από το Λιμενικό Ταμείο με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το  βράδυ ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Στην συνάντηση ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που είναι ενταγμένος ο Δήμος με αρκετά εκατομμύρια και είχε τη διαβεβαίωση του προέδρου ότι τα έργα θα προχωρήσουν κανονικά. Ο Δήμαρχος πρότεινε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να δημιουργηθεί επιτροπή εντός της ΚΕΔΕ που θα απαρτίζεται από τους δημάρχους των μικρών νησιών και των μικρών ορεινών δήμων μιας και τα προβλήματα γι’ αυτούς τους δήμους είναι κοινά. Ο πρόεδρος ήταν θετικός σε αυτήν την πρόταση.

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος είχε πολύωρη συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τον αντιπρύτανη ερευνητικών θεμάτων κ. Γιάννη Καλδέλη και συμφώνησαν στη σύναψη συνεργασίας μεταξύ Δήμου Νισύρου και Πανεπιστημίου για μελέτη και σχεδιασμό συστημάτων για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλιακής και αιολικής, για ηλεκτρισμό στο νησί της Νισύρου. Ο Δήμος Νισύρου έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΚΑΠΕ για την αφαλάτωση με χρήση ΑΠΕ.

Την Δευτέρα, 20 του μήνα, ο Δήμαρχος βρέθηκε στη Ρόδο όπου είχε συναντήσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην Περιφέρεια για θέματα που αφορούν το Δήμο. Στην Περιφέρεια είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίμωνα Ζανετίδη και σε συνεργασία με τον κτηνίατρο της Περιφέρειας κ. Ηλία Οικονομίδη αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η μελέτη από την περιφέρεια για την επέκταση του σφαγείου του Δήμου Νισύρου για να  συμπεριλάβει γραμμή για  βοοειδή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ