Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων -δυστυχώς- δεν έχουν καμία ελπίδα

3
395

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων «Θέλουν την ζωή τους πίσω – Θέλουν τα νησιά τους πίσω», όπως γράφουν στα πανό που έχουν αναρτήσει σε διάφορα δημόσια κτήρια στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του ανοίγματος των συνόρων το 2015 και του κύματος των παράνομων μεταναστών που κατέκλυσε τις πόλεις και τα χωριά τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Τους έχω άσχημα νέα και ας με συγχωρήσουν που θα γίνω «μάντης κακών».

 Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο, πίσω.

Είναι «πολύ αργά για δάκρυα».

Γενικώς για τους Ελληνες, σε όλους τους τομείς, «είναι πολύ αργά για δάκρυα», απλά για τους νησιώτες θα είναι πιο επώδυνο.

Όχι απλώς δεν θα φύγουν αυτοί που ήρθαν, αλλά θα έρθουν και άλλοι, πάρα πολλοί. 

Αν αυτή την στην στιγμή ο πληθυσμός των μεγάλων νησιών είναι κατά 25% μουσουλμανικός και οι 5 στις 6 γεννήσεις είναι παιδιά μουσουλμάνων, στο τέλος του 2020 ο πληθυσμός των μουσουλμάνων θα είναι περίπου στο 35%.

Από τους 100.000 νέους παράνομους μετανάστες που θα μπουν στην Ελλάδα το 2020, βάσει των όσων είπε ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, οι 80.000 θα εγκλωβιστούν στα νησιά. 

Θα μπουν βέβαια περισσότεροι από 100.000, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το ζήτημα.

Το ζήτημα είναι ότι εκτός από μερικές χιλιάδες που η κυβέρνηση θα δώσει άσυλο και θα εγκατασταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα (η υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα γλιτώσει με αυτές τις λίγες χιλιάδες, γιατί έρχονται τα αδήλωτα «ασκέρια» από τον Εβρο και θα περάσει, ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, ένα «υπέροχο» καλοκαίρι), οι υπόλοιποι θα μείνουν στα νησιά.

Κανείς από αυτούς που λαμβάνουν και υλοποιούν τις αποφάσεις, δεν θέλει και κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει.

Και για όποιον προσέχει τις λεπτομέρειες, στις «νέες δομές» των νησιών, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση, θα μείνουν αυτοί που έχουν παραβατική συμπεριφορά και δεν δικαιούνται άσυλο. Δηλαδή το 80-90%! Οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Αφρικανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί κλπ.

Από την άλλη τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι «αμπαρωμένα»: «Ούτε ψυχή» δεν αφήνουν να περνάει από την Ελλάδα οι βόρειοι γείτονές μας εκτελώντας στο ακέραιο τις εντολές του Βερολίνου.

Η Βουλγαρία που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία, όπως η Ελλάδα, το έχει καταστήσει σαφές με δήλωση τόσο του πρωθυπουργού της, όσο και του υπουργού Άμυνάς της: «Όποιος επιχειρήσει να μπει παράνομα στην χώρα θα πυροβοληθεί»

Οι νησιώτες είναι οι πρώτοι Έλληνες που σταδιακά θα χάσουν τα πάντα: Γη, περιουσίες, ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη. Τα δύο τελευταία τα έχουν ήδη χάσει.

Ευθύνονται, φυσικά, 100% οι ίδιοι.

Μπέρδεψαν τις έννοιες της φιλανθρωπίας και της φιλοξενίας με τον εποικισμό.

Το 2015 αντί να αντισταθούν «με νύχια και με δόντια» σε αυτό που τους έστησαν, καλωσόρισαν αφελώς τους «πρόσφυγες».

Μιλάμε για τους καλοπροαίρετους.

Οχι για τους άλλους νησιώτες που αμείφθηκαν και αμείβονται πλουσιοπάροχα από τις «μεγάλες των πρακτόρων σχολές» ΜΚΟ ή για το περιβάλλον κυβερνητικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επίσης θησαύρισαν από τα δισεκατομμύρια της ΕΕ για να μετατρέψουν τα ελληνικά νησιά σε νησιά «διεθνούς κυριαρχίας».

Σε ότι αφορά τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ, απλά κάνει στο ακέραιο ότι έκανε και η προηγούμενη.

Και η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει το ίδιο και η μεθεπόμενη και η παρα-μεθεπόμενη και όλες. Το παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι τόσο προβλέψιμο, πλέον, που καταντά μονότονο.

Με τα μεγάλα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται στο ποιο θα διαστρεβλώσει πιο πολύ και πιο αποτελεσματικά την αλήθεια.

Με την οικονομική ελίτ να είναι ακριβώς συμπτωματικά… οι ίδιοι άνθρωποι με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ! 

Με την ελληνική πνευματική ελίτ να αποτελεί μια μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, σε ότι αφορά την έχθρα του πνευματικού κόσμου μιας χώρας προς την ίδια την χώρα και τα πραγματικά συμφέροντά της,

Από την Τουρκία -ναι, είναι τραγικό, αλλά είναι πραγματικότητα- εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Αύριο το πρωί, αν θέλει, καταλαμβάνει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα: Τριακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνους από τα τέσσερα εκατομμύρια ψυχές που έχει σωρεύσει στα στρατόπεδα της νότιας Τουρκίας, να ρίξει στα νησιά, η υπόθεση «Αιγαίο» τελείωσε για την Ελλάδα, ακαριαία! 

Και δεν θα πέσει ούτε μία σφαίρα, επαναλαμβάνουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Γιατί «Θέλετε να κάνουμε πόλεμο;».

Απλά σε ένα μήνα και μέσα στο χάος που θα έχει δημιουργηθεί η Τουρκία θα επέμβει «αναγκαστικά» για να σώσει όχι μόνο τους ομοθρήσκους της, αλλά -προσέξτε- και τους χριστιανούς!

Και δεν θα την σταματήσει κανείς. Όπως δεν την σταμάτησε κανείς από την χάραξη ΑΟΖ με την Λιβύη.

Και στο τέλος, όπως τώρα ο ΟΗΕ αναγνώρισε την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και τον «ανθρωπιστικό ρόλο της Τουρκίας» στον συριακό εμφύλιο (που έχει εισβάλει στην Συρία για να μην ξεχνιόμαστε), έτσι θα αναγνωρίσει τον «ανθρωπιστικό ρόλο» της στο Ανατολικό Αιγαίο..

Αναστάσιος Β. Γκουριώτης

pronews.gr

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς τους Νησιώτες αιφνιδίασε η νέα μορφή εμφυλίου που γιγαντώθηκε τοπικά από δήθεν αλληλέγγυους.

    Μην νομίζετε ότι δεν κάνουν οι αλληλέγγυοι και στο εξωτερικό…με ταμπέλα την λέξη ‘φασίστας’ και ‘ναζιστής’,σκιάζουν όποιον έχει μια διαφορετική άποψη..επί πλέον για τα λεφτά πήγαν να κάνουν κάποιοι μπίζνες και εγκλώβισαν τους υπόλοιπους,δεν πα να τριπλασιαστούν οι αστυνομικοί,το κακό έγινε..δεν είναι εικόνα τουριστικού μέρους να βλέπεις σε δυτικό αξιοθέατο μαντίλες και να κατουρούν παντού.Επιπλέον κάποιοι φοβούμενοι ότι η δημοσιοποίηση εικόνων κάνει κακό,ρίχνουν το πρόβλημα βαθύτερα στον..πάτο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ