Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καταγγέλλει την επίθεση με απόφαση της κυβέρνησης απέναντι στους νησιώτες της Λέσβου, Σάμου, Χίου

0
232

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καταγγέλλει την  επίθεση με απόφαση της κυβέρνησης απέναντι στους νησιώτες της Λέσβου, Σάμου, Χίου, που παλεύουν ώστε να μην γίνουν τα νησιά του Αιγαίου φυλακές της Ε.Ε για πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Οι  ανταγωνισμοί στην περιοχή, η μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, η εμπλοκή σε επεμβάσεις και πολέμους , θα χειροτερεύσουν την κατάσταση και θα βγαίνουν χιλιάδες κατατρεγμένοι στο δρόμο της προσφυγιάς.

 

Η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, το Δουβλίνο 1-2, που πιστά ακολουθούνται  από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο για τους μετανάστες-πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

 

Βία , ΜΑΤ και καταστολή είναι το νέο δόγμα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να υπερασπίσει την πολιτική της Ε.Ε. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

 

Απέναντι στη βία και την καταστολή της κυβέρνησης το εργατικό κίνημα, με αποφασιστικότητα και οργάνωση μπορεί να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας του λαού και των νησιωτών.

 

Το πλαίσιο αιτημάτων  που παλεύει το ταξικό  εργατικό κίνημα, απαντάει στο ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και καλούμε του νησιώτες και το λαό να παλέψει για:

 

Να κλείσουν όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά

  • Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν
  • Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ