Κορονοϊός – Καταγγελία: «Στην Κω πωλούν το χαρτί υγείας 12 ευρώ» (κ. Δήμητρα ΒΙΝΤΕΟ)

26
2801

Στο απόγειό της έφτασε η αισχροκέρδεια λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Κω.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open κάτοικος του νησιού οι τιμές έχουν εκτοξευτεί λόγω της αυξημένης ανάγκης. «Έχουν πάει στα ύψη τις τιμές, κάντε κάτι» καταγγέλλει αγανακτισμένη.

«Πας να αγοράσεις και βλέπεις τιμές εξωφρενικές. Το απολυμαντικό σπρέι από τα 2,5 ευρώ έχει πάει στα 5 ευρώ και το χαρτί υγείας, αν έχεις το Θεό σου, έχει πάει στα 12 ευρώ! Τα μακαρόνια από τα 50-60 λεπτά τα φθηνά, έχουν πάει στο 1 ευρώ και στο 1,20 ευρώ. Έχει πάει 1,10 ευρώ η πατάτα και το κρεμμύδι, όλα τα έχουν πάει διπλή τιμή» λέει η κ. Δήμητρα.

ΒΙΝΤΕΟ

Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως και ένα εκατομμύριο ευρώ σε όσους αισχροκερδούν στον κορονοϊο

 

    Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όσους διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

    Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Επίσης υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να επιβάλλει πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περίοδο. Επίσης πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα και ποινικής δίωξης. Όπως ανέφερε ο υπουργός «τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ».

    Click4more: Κορονοϊός: Αυτά τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά από την Τετάρτη!

    Επίσης ανέφερε πως θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου και θα μπορεί να γίνει έλεγχος για υπερκέρδη με βάση και τον έλεγχο των αποθεμάτων, ενώ ανέφερε ότι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει πρόβλεψη και για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που πωλούν ακριβά προϊόντα και θα παρεμβαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να σταματάει η διαφήμιση και επιπλέον υπογράμμισε ότι έρχεται πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων με όλα τα εργαλεία που έχει η ελληνική οικονομικά και όσα αποφασιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Διευκρινίσεις για τα καταστήματα που κλείνουν αλλά και για αυτά που μένουν ανοικτά έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και για μια φορά ακόμη υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα για την επάρκεια των τροφίμων ενώ πρόσθεσε ότι με βάση την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία καταγράφηκαν τα αποθέματα σε μάσκες, αντισηπτικά κλπ υπάρχουν στη χώρα μας πάνω από ένα εκατομμύριο μάσκες ενώ και για τα αντισηπτικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα γίνουν εισαγωγές αιθανόλης κι από άλλες χώρες, από τις οποίες δεν εισάγαμε μέχρι τώρα, για να μην υπάρχει καμμία έλλειψη και στο μέλλον. Μπήκε όμως πλαφόν στα αντισηπτικά, όπως είπε, τρεις συσκευασίες ανά πελάτη, διότι παρατηρήθηκε να προμηθεύεται ο κόσμος υπερβολικά πολλές συσκευασίες και να μένει κόσμος χωρίς να μπορεί να αγοράσει ούτε ένα.

    Παράλληλα, σημείωσε πως η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη στα σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, ωστόσο, όπως είπε, κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για μη τήρηση των μέτρων, ελέγχθηκαν άμεσα.

    Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ διευρύνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ανησυχία των πολιτών είναι εύλογη και στόχος είναι να κατευνάσουμε αυτήν την ανησυχία, προσθέτοντας ότι μέρα με την μέρα οι καταναλωτές θα βλέπουν τα ράφια γεμάτα.

    Ποια καταστήματα εξαιρούνται

    Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να δημοσιευθεί, αναστέλλεται από 18.3.2020 η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό (δηλαδή των εμπορικών καταστημάτων).

    Με βάση όσα είπε ο υπουργός, η αναστολή λειτουργίας από 18.3.2020 δεν αφορά σε ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. Ενδεικτικά δεν αφορά στα:

    – σούπερ μάρκετ

    – φαρμακεία

    – φούρνους

    – κρεοπωλεία

    – μανάβικα

    – μπακάλικα

    – μίνι μάρκετ

    – delivery (στη διατροφή)

    – περίπτερα

    – πρατήρια υγρών καυσίμων

    – τράπεζες

    – υπηρεσίες courier

    – συνεργεία αυτοκινήτων

    – pet shops

    – καταστήματα γεωργικών προϊόντων

    – καταστήματα που σχετίζονται με επισκευές (ενδεικτικά, οπτικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας)

    Διεύρυνση ωραρίου σούπερ μάρκετ

    Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 – 22:00 και θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

    26 ΣΧΟΛΙΑ

      • Αυτό είναι το πρόβλημά σου ;; Το ποιος ή ποιά είναι ;; Το γράφει το όνομα στα Ελληνικά, τι δεν καταλαβαίνεις ; Μάλλον δε σ’ αρέσει η αλήθεια.

          • Επειδή δε σε βλέπω να είσαι σε θέση να συντάξεις μια πρόταση, ορθογραφικά και εννοιολογικά, να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με δωρεάν φοίτηση. Για τράβα να παρακολουθήσεις κάποια τάξη Ελληνικών και τα ξαναλέμε.

    1. Ανώνυμη καταγγελία κάνεις και αναλαμβάνει το κράτος.
      Απλά πράγματα χωρίς κατινιες .

    2. Φραγκοφονιάδες γεμάτους το μποχ……της δυσωδίας και της βρώμας. Και την ….τους θα πουλούσαν.

    3. Όποιος εκμεταλλευτεί την κατάσταση Την συγκεκριμένη στιγμή για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τους συμπολίτες μάς την στιγμή πού βγαίνουμε από το χειμώνα Και Όλοι έχουμε πρόβλημα χρημάτων λόγω μη εργασίας .ΠΡΈΠΕΙ ΝΑΤΩΝ ////// ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ.

    4. Τα μεγάλα μαγαζιά μπορεί να έχουν ελλείψεις σε ορισμένα είδη (αντισηπτικό τζελ δεν βρίσκω πουθενά) αλλά δεν εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις. Τα μικρά μαγαζάκια είναι άλλη περίπτωση. Όσο και να πουλήσουν δεν τους κατηγορώ γιατί εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Το να έχεις ένα μαγαζί στην γωνία που θα είναι ανοιχτό Σάββατο βράδυ στις 11 η ώρα δεν είναι για να σου πουλήσει φθηνότερα από το σούπερ μάρκετ. Είναι για να σε εξυπηρετήσει σε κάποια έλλειψη οπότε για να βγει πρέπει να πουλήσει ακριβότερα. Προσωπικά έχω παρατηρήσει ελλείψεις σε κάποια είδη αλλά όχι αισχροκέρδεια.

      • Και όμως έχει αξιοπρεπέστατα μικρά μαγαζιά με καλές τιμές και κάνουν και ευκολίες

        με ιστορία 30+ χρόνων,δίνουν και βερεσέ και καμιά φορά και να ξεχάσεις τα λεφτά σου,σου δίνουν ότι θες …δεν είναι ούτε φραγκοφονιάδες,ούτε βγάζουν τα κέρδη εκτός του Νησιού και δεν σε βλέπουν σαν αριθμητική μονάδα μέτρησης.Εγώ αυτές τις μέρες ψωνίζω για λόγους ασφαλείας από μικρά της γειτονιάς και δεν είδα αυτά που καταγγέλλει η παθούσα.Ότι δεν έχουν προσφορές των Πολυεθνικών ναι,αλλά όχι τέτοιες ξεφτίλες.Το αντίθετο θα έλεγα.. Μάλλον μπέρδεψε τα χάπια της.ο ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΣ και βρωμερότερος μαυραγοριτισμός με την χειρότερη αισχροκέρδια απ όλα τα κράτη ακόμα και Ασιατικά επιτελείται απ τις Εταιρείες Κινητής.Το κλέψιμο Data και μονάδων,η ακρίβεια,οι διακοπές,η ‘απαλλοτρίωση’ χρόνου,τα βρώμικα συμβόλαια,τα δήθεν σφάλματα με νούμερα που ανήκαν δήθεν σε άλλες εταιρείες…ακόμα και ο συνήγορος του Καταναλωτή τις καλύπτει,γιατί τάχα δεν αποδεικνύονται..από τότε που έχασαν το Roaming,κλέβωουν ασυνείδητα!!!!

    5. Γιατί δε λέει το όνομα του μαγαζιού?για να περνει μπάλα όλο το νησί?μάλλον δεν μας τα λεει καλά. να μας δείξει την απόδειξη να δούμε τι άλλο πήρε μαζί!μάλλον στημένο είναι!!!!αν δεν είναι να το καταγγείλει.

    6. Αν δεν είναι στημένο το όλο ρεπορτάζ (η εν λόγο κύρια δεν είχε κώτικη προφορά) σίγουρα βρήκε κάνα μπουκαλάκι απο το νερό του Καματερού!

    7. χαχα.Σκουζουν οι μπο…οι.Αλησμονητες οι μερες εκμεταλλευσης της φορτισης κινητων κτλ.Θα μου πεις ηταν οι λαθρο.Τωρα;Ολα για το χρημα.

      • …βρήκες και εσύ ρε εμπαθή την ευκαιρία να κράξεις, αυτοί που ‘σκούζουν’ (που λες), είναι αυτοί, που κάθε φορά που γίνεται ένα περιστατικό στο νησί, γιατί θα πρέπει να παίρνει μόνο αυτούς η ‘μπάλα’;
        Κατάλαβες ανόητε; …είναι άδικο να γίνεται αυτό το τσουβάλιασμα μόνο για τους ντόπιους!

    8. Η κυρια δημητρα ηταν καλυμια. Η προφορα της τα λεει ολα. Λεει παπαρδελλες για κουρκουβιαλλους

    9. Υπάρχει μαγαζι……που αισχροκερδεί χρόνια τώρα! Είναι δυνατόν να ειναι πιο ακριβο με ένα μαγαζάκι πιο μικρό τους??? Κάθε φορά που πάμε να αγοράσουμε πιο ακριβά τα έχει! Ούτε φρούτα τίποτα όλες οι τιμες στα ύψη! Και λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα άλλο μάρκετ που είναι πιο μικρό και είναι πιο φθηνός!!!

    10. Οκ τι να κάνουμε τώρα. Δικό μου μαγαζί ήταν. Είχα ανάγκη τα χρήματα γτ χρωστούσα. Ζητάω συγνωμη

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ