Μεταγωγή μεταναστών με το καταμαράν SuperJet σε περίοδο κορωνοϊού – κείμενο αστυνομικού (ΦΩΤΟ & Ηχητικό)

3
1342

Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: 20/03/2020 Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και εμείς με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας βρισκόμαστε σε
μεταγωγή η οποία ξεκίνησε στις 10:00 από Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν παρατυποι μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου.

Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα και έχει χωρητικότητα 394 άτομα. Οι συνοδοί είμαστε 40 άτομα και 374 οι παρατυποι μετανάστες με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε και βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι αδύνατον να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για την μη μετάδοση του ιού.

Και ρωτάμε, που πήγαν όλες οι διατάξεις για τα μέτρα προφύλαξης για τον κοροναιο;  για τον συγχρωτισμό μέχρι 10 άτομα; Για την ασφαλή απόσταση 1-2 μέτρων μεταξύ τών ανθρώπων; Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν κάποιος αστυνομικός ή μετανάστης έχει τον ιό και τον μεταδώσει η εάν προκύψει ένας η περισσότεροι θάνατοι από την συγκεκριμένη μετάδοση που σύμφωνα με τον νόμο τιμωρείται ως κακούργημα;

Σε δεύτερο μήνυμα δεχθήκαμε περισσότερες φωτογραφίες, αλλά και την πικρία των αστυνομικών:

Σας παραθέτω ηχητικό μήνυμα που στάλθηκε για να χρησιμοποιούν τα περιπολικά σε περίπτωση συγκέντρωσης ανω των 10 ατόμων και παρακάτω εικόνες από τη χθεσινή μεταγωγή 300 μετανατών σε ενα κλειστό τύπου καταμαράν με τη συνοδεία 30 (αναλώσιμων) αστυνομικών. Τα σχόλια δικά σας

Aπροστάτευτοι οι αστυνομικοί των νησιών από τον κορωνοϊό

Επιστολή διαμαρτυρίας των Ενώσεων στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, έστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου και Βορείου Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρονται συγκεκριμένα, στις μεταγωγές εκατοντάδων μεταναστών που καλούνται να κάνουν από τα  νησιά μας στον Πειραιά, ταξιδεύοντας «περίπου 23 ώρες  σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι το συγκεκριμένο πλοίο που τους μεταφέρει, με μοναδική προστασία μια μάσκα και ένα αντισηπτικό»!
Αναλυτικά, η επιστολή που έστειλαν χθες (20 Μαρτίου), οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου και Βορείου Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε  Αρχηγέ,
Σήμερα 20-03-2020 έχετε διατάξει να μεταφέρουν από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου 604 μετανάστες συνοδευόμενοι από 30 Αστυνομικούς και από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου περίπου 700, συνοδευόμενοι από άλλους 30 Αστυνομικούς.

Οι συγκεκριμένοι μετανάστες φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε υπαίθριους χώρους σε διάφορα νησιά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο για την κατάσταση της υγείας  τους. Το αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα σχετικά με τον αριθμό συνοδών για κάθε μεταγωγή δεν γίνετε λόγος.

Άλλωστε από τις έγγραφες διαταγές σας προκύπτουν οι ευθύνες  σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα (απόδραση, επεισόδια κ.α.). Αυτό που μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία είναι το γεγονός ότι καλούνται οι συνάδελφοί μας να ταξιδέψουν περίπου 23 ώρες  σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι το συγκεκριμένο πλοίο που τους μεταφέρει με μοναδική προστασία μια μάσκα και ένα αντισηπτικό.

Με όλα τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως πρόβατα επί σφαγής ή θεωρείτε ότι το DNA μας έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. Επειδή δυστυχώς  δεν συμβαίνει το δεύτερο σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Είναι οξύμωρο από τη μια να εκδίδετε καθημερινά διαταγές με οδηγίες για να προστατευτούμε  από την πανδημία και από την άλλη να διατάζετε υπηρεσιακές ενέργειες με τόση προχειρότητα. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι όποια διαταγή  και αν έχει σταλεί μοναδικό σκοπό έχει να προστατευτείτε εσείς και να καλυφθείτε από τυχόν ευθύνες που θα σας αποδοθούν.

Κύριε Αρχηγέ
Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα και για όλους μας και οι συνάδελφοί μας έχουν αποδείξει ότι το έχουν αντιληφθεί με τη στάση τους στον Έβρο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και όπου άλλου έχει χρειαστεί.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι επιτελικοί που εκδίδουν τις διαταγές και δεν έχουν εκτελέσει ποτέ τέτοια καθήκοντα όπως αυτά που διατάζουν για να ξέρουν τις δυσκολίες, είναι ότι δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΣΑΜΟΥ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΧΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΌΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 7ΗΜΕΡΟ

  2. Και μετά από λίγες ώρες, ξανά στην υπηρεσία να κολλήσουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους
    και αυτοί με τη σειρά τους, τις οικογένειες τους. Ντροπή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ