«Η Ελλάδα πιο δυνατή μετά την πανδημία». Άρθρο της Μίκας Ιατρίδη

0
172

«Η Ελλάδα πιο δυνατή μετά την πανδημία».

Άρθρο της Μίκας Ιατρίδη

 

Είκοσι, και πλέον, ημέρες σε καραντίνα, μένοντας σπίτι, παρακολουθώντας και συγκρίνοντας τους αριθμούς κρουσμάτων και, δυστυχώς, απωλειών της  παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, είναι προφανές ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, όρθια στο καθήκον της, με μέτρα άμεσα και αποφασιστικά, αντιμετωπίζει με επιτυχία τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εν μέσω  μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας απειλής και με δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των μεγάλων απαιτήσεων των καιρών, καταφέρνει και ανταποκρίνεται με απόλυτη υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα όμως, προνοεί και για μια άλλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε σε λίγο, την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

 

Από την αρχή της κρίσης ορίστηκαν, ταχύτατα, νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα και αυξήθηκαν οι κενές κλίνες και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αποκλειστικά για ασθενείς του COVID-19. Ιδιωτικά νοσοκομεία εντάχθηκαν στη δύναμη του ΕΣΥ για να αποφορτίζουν την πίεση της προσέλευσης ασθενών.  Προχώρησαν οι άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εξομαλύνεται η προμήθεια του απαραίτητου, και δυσεύρετου λόγω της παγκόσμιας ζήτησης, υγειονομικού εξοπλισμού, με τη συνδρομή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

 

Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται με τα κατάλληλα «όπλα», οι χρόνιες ελλείψεις, με τις οποίες όλοι οι Έλληνες, αυτή την κρίσιμη στιγμή, ήρθαμε αντιμέτωποι και οι δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι αποδοτικότερο.

 

Περαιτέρω, η Κυβέρνηση προσπαθεί και πετυχαίνει να κάνει και το Κράτος, στο σύνολό του, πιο αποτελεσματικό. Στα πλαίσια του αναπόφευκτου περιορισμού των μετακινήσεων και της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», χτίζεται με γερά θεμέλια, το Νέο Ψηφιακό Κράτος. Από τώρα και στο εξής, το Κράτος διευκολύνει κάθε Έλληνα Πολίτη δίνοντας του πρόσβαση, ηλεκτρονικά, σε δημόσιες δομές  και πληθώρα συναλλαγών με το Δημόσιο μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, άμεσα και αποτελεσματικά.

 

Μέσα σε αυτή τη κρίση, καθιερώνονται, μεταξύ άλλων, νέα δεδομένα και στις παροχές Υγείας. Εφαρμόζονται η τηλεϊατρική όπως και οι άυλες συνταγογραφήσεις για την εύρυθμη λειτουργία στον Τομέα Υγείας, με προφανή θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους μικρών νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

 

 

 

Μπαίνει δυναμικά στη ζωή των μαθητών η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, τίθενται οι βάσεις για την παιδεία του μέλλοντος και ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο ζωτικός ρόλος των εκπαιδευτικών. Αν και από απόσταση, μαθητές και διδάσκοντες μένουν σε επαφή, ενωμένοι μπροστά στη πρόκληση των καιρών.

 

Με άξονα την μελλοντική πορεία της Ελλάδας στην οικονομία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε συνεχή λήψη μέτρων, με βάση τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, για την προστασία των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα. Βάζει δικλίδες ασφαλείας, θωρακίζοντας το εργασιακό μέλλον 1.700.000 μισθωτών και παρατείνει τα επιδόματα ανεργίας ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να μείνουν όρθιοι από την λαίλαπα του κορωνοϊού.

 

Ταυτόχρονα, δίνοντας απαντήσεις σε προβλήματα του χθες, πετυχαίνει την ένταξη της Ελλάδας στο νέο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και αυξάνει τον κρατικό προϋπολογισμό, στοχεύοντας σε περισσότερα κονδύλια με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία. Ταυτόχρονα, πρωτοστατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες για τη σύσταση, τη δημιουργία ενός καινούργιου, αποτελεσματικού μέσου κοινού δανεισμού. Γιατί, τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις και δράσεις.

 

Η πολιτική, επιτέλους, κοιτάζει στα μάτια τους Έλληνες, αφήνει πίσω λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες. Σέβεται και εξασφαλίζει την ασφάλεια του κάθε πολίτη σε κάθε σημείο της χώρας και αντιμετωπίζει την νέα πραγματικότητα με ωριμότητα, δυναμισμό, ρεαλισμό, συνεχή ανάλυση των δεδομένων και στόχευση στο μέλλον.

 

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία. Η Ελλάδα του αύριο μπορεί να προχωρήσει μπροστά δυνατή και κερδισμένη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ