ΤΕ ΒΣΔ ΚΚΕ: Να σταματήσουν τώρα οι επικίνδυνες καθυστερήσεις στη διαχείριση των δειγμάτων διάγνωσης κορονοϊού στην περιοχή

0
51

Να σταματήσουν τώρα οι επικίνδυνες καθυστερήσεις στη διαχείριση των δειγμάτων διάγνωσης κορονοϊού στην περιοχή

H Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι επικίνδυνες καθυστερήσεις, ακόμα και στην παράδοση των δειγμάτων που λαμβάνονται από τις μονάδες υγείας των νησιών για τη διάγνωση-ανίχνευση προσβολής από τον κορονοϊό, όπως αποκαλύπτει η επιστολή της Ένωσης Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, των Κ.Υ Πάτμου & Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών & Αγαθονησίου.

Οι νησιώτες, αναλαμβάνοντας τις κοινωνικές τους ευθύνες, ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων και του ΕΟΔΥΥ προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία τη δική τους, των οικογενειών τους και των συνανθρώπων τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει αναγάγει την ατομική ευθύνη σε ένα καλά ενορχηστρωμένο σύνθημα με πολλές χρήσεις, αδιαφορεί επιδεικτικά στη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσο και να προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις και να διασκεδάσει με ανέξοδα λόγια συμπάθειας και υποσχέσεις την αγανάκτηση και την ανασφάλεια που επικρατεί στα νησιά μας, στο Β. Συγκρότημα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές, τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και από βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως πνευμονολόγους, παιδίατρους, ογκολόγους, παθολόγους κ.α.

Οι προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που υλοποιούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μετακινήσεις σε αυτό το διάστημα δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που προϋπήρχαν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Τα υλικά που φτάνουν με το σταγονόμετρο δε φτάνουν ούτε για «ζήτω» σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή που κανείς από τους ειδικούς δεν αποκλείει. Με αυτό το δεδομένο οι διοικητές των νοσοκομείων δεν έχουν σταματήσει να ζητούν χορηγίες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, σε όλο το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου δεν υπάρχει ούτε μία αίθουσα ΜΕΘ, ενώ η περίπτωση αεροδιακομιδής είναι σχεδόν αδύνατη.

Η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των υγειονομικών, στις 7 Απρίλη με τη στήριξη εργατικών σωματείων, διεκδικώντας, πρώτον να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό σύμφωνα, και επιπροσθέτως τα αιτήματα,

  • Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές υγείας.
  • Να εξοπλιστούν όλες μονάδες και εργαζόμενοι με τα απαραίτητα ΜΑΠ.
  • Να οριστεί νοσοκομείο αναφοράς.
  • Να χρηματοδοτηθεί γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι νησιώτες που έρχονται αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα και νιώθουν στο πετσί τους τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, όντας εγκαταλελειμμένοι εν καιρώ πανδημίας με το αύριο να έρχεται δυσκολότερο, να μην κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο της ικανοποίησης των αιτημάτων για την προστασία της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους. Να απαιτήσουν ο κρατικός προϋπολογισμός να στηρίξει την υγεία και το εισόδημά τους, εξασφαλίζοντας τα κονδύλια από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Για τη Τ.Ε. Β.Σ.Δ.
15/4/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ