Ένας χρόνος από την μεγάλη νίκη της ΠΕΚΑΝ στις δημοτικές εκλογές

0
1778

26 ΜΑΙΟΥ 2019 – 26 ΜΑΙΟΥ 2020

 

Ένας χρόνος από την μεγάλη νίκη της ΠΕΚΑΝ στις δημοτικές εκλογές, μια νίκη που εξασφάλισε την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Νισύρου και έδωσε δύναμη και ελπίδα σε όλες και όλους τους Νισύριους. Η τελευταία νίκη ήταν μια πολύτιμη και πολύ δύσκολη νίκη. Μια δύσκολη νίκη που έπρεπε να αντιμετωπίσει την στοχοποίηση ανθρώπων μας, την παραχάραξη του προγράμματος μας, το άφθονο χρήμα, την προπαγάνδα, τα ψέματα. Βγήκαμε πιο δυνατοί, προχωρήσαμε μπρός, δεν υποχωρήσαμε, δείξαμε χαλύβδινο χαρακτήρα. Οι αρχές μας και οι βάσεις μας αποδείχθηκαν πολύ δυνατές. Για μας η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η ανιδιοτέλεια  αποτελούν το καύσιμο υλικό του φάρου που μας οδηγεί. Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουμε αποδείξει ότι στόχος μας είναι η παραγωγή έργου και όχι η δημιουργία πληρωμένων οπαδών.

Σήμερα ενώνουμε όλους τους Νισύριους που εμπνέονται από αισθήματα φιλοπατρίας και μόνο. Ενώνουμε όλους τους Νισύριους όπου και αν  βρίσκονται. Ενώνουμε όλους τους Νισύριους που αγωνίζονται για το καλό της Νισύρου και όχι για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ενώνουμε την κοινωνία στη βάση της προόδου, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Σήμερα, η ενωτική μας πορεία σε όλους τους οικισμούς της Νισύρου και σε όλους του απανταχού Νισύριους οδηγεί τη Νίσυρο σε ένα αύριο βασισμένο στο σεβασμό και τη δημοκρατία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν χαϊδεύουμε αυτιά, συγκρουόμαστε και θα συνεχίσουμε την σύγκρουση χωρίς ενδοιασμούς με όλους όσους βάζουν εμπόδια στην πρόοδο του νησιού μας. Δεν  χαριζόμαστε σε κανένα. Πάνω από όλα είναι η Νίσυρος και η κοινωνία της Νισύρου.

Αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα και δύναμη για την αναγέννηση της Νισύρου, για την αναγέννηση της κοινωνίας και την πρόοδο της πατρίδας μας. Δίνουμε ελπίδα στο μέλλον του τόπου μας και αγωνιζόμαστε για μια Νίσυρο της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζονται θυσίες για να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να κάνουμε πράξη με την καθημερινή μας ζωή την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη και του νησιού μας στο οποίο ζούν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και οι επόμενες γενεές που έρχονται.

Τα έργα που έχουν εκτελεστεί αυτό το χρόνο, όπως η επέκταση της τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς το Σταυρό, η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τα ΧΥΤΑ, οι παρεμβάσεις στους οικισμούς, η περίφραξη του σφαγείου, οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης, οι παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας στο θέμα του κορονοϊού, τα έργα που ολοκληρώνονται αυτό το μήνα, και αυτά που αρχίζουν τον επόμενο, τα έργα που είναι στη διαδικασία ανάθεσης, αλλάζουν την εικόνα της Νισύρου.

Όλοι μαζί το συμβούλιο της ΠΕΚΑΝ μπορούμε και προχωρούμε, με τις δικές μας προτάσεις, με δικές μας θέσεις που είναι ζυμωμένες με τα μεγάλα και τα μικρά θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, προχωρούμε για τη Νίσυρο όλων των Νισύριων. Έχουμε ένα μεγάλο έργο πίσω μας, έχουμε πρόγραμμα για το άμεσο μέλλον, έχουμε κοινωνικές αναφορές και προσανατολισμό, έχουμε πείσμα, έχουμε δίκιο. Δεν χάνεται ούτε μια μέρα χρόνου στο πολύτιμο έργο μας για την αναγέννηση της Νισύρου. Με λογισμό και όνειρο προχωρούμε.

Σήμερα, την 26η Μαίου 2020, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα τελεστεί η τελετή της Ανάστασης του Χριστού. Εμείς γιορτάζουμε διπλή Ανάσταση. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλους.

 

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ