Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο

0
164

Το ζήτημα της ενίσχυσης των πληγέντων νοικοκυριών στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ρόδου από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου,  τη βελτίωση των κοινωνικών δομών και άλλα θέματα των Δωδεκανήσων, συζήτησε με τον Υπουργό Εσωτερικών η Μίκα Ιατρίδη.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε η Μίκα Ιατρίδη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα Δωδεκάνησα.

 

Η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό το ζήτημα της ενίσχυσης των πληγέντων νοικοκυριών από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου του 2019 στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ρόδου και να αναφερθεί στην ενίσχυση του κτηματολογίου Κω-Λέρου.

 

Περαιτέρω, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στα ζητήματα των Κέντρων Πρόληψης και την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, καθώς και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στο Δήμο Ρόδου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε η δυνατότητα να τεθεί το παλιό νοσοκομείο στη διαχείριση του Δήμου και να παραχωρηθεί και το κτίριο του ΚΕΚΥΚΑμΕΑ για την καταλληλότερη αξιοποίηση του.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Υπουργό Εσωτερικών για τις άμεσες αντιδράσεις και λήψεις μέτρων του Υπουργείου στα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται η προετοιμασία για την επανέναρξη των σχολείων, η έκτακτη ενίσχυση των Δήμων με 28 εκατ. ευρώ, η πρωτοβουλία να παραχωρηθεί από τους Δήμους περισσότερος δημόσιος χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων εστίασης, ώστε να μπορέσουν να συγκρατήσουν τον τζίρο τους, η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δυνατότητα των Δήμων να προχωρήσουν σε έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ