Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα για τις εποχιακές επιχειρήσεις

0
361

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τις εποχιακές επιχειρήσεις.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχε η Μίκα Ιατρίδη, στον οποίο έθεσε και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακές επιχειρήσεις, όπως αυτά αναφέρονται στην επιστολή της Ένωσης Εμπόρων Τυποποιημένων Τροφίμων Ποτών και Τουριστικών Ειδών (ΕΠΕΤ) Ρόδου, αλλά και στα αιτήματα που της έχουν μεταφέρει και το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης (ΣΕΕΜΠ) Ρόδου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό ότι οι εποχιακές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα έχουν πληγεί και αυτές από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι αναπόφευκτα θα έχουν μεγάλη πτώση στο τζίρο τους και ότι χρειάζονται μέτρα στήριξης, μια και έχουν να κάνουν είσπραξη από τον Οκτώβριο του 2019.

 

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι υπάρχουν τρόποι καθορισμού της εποχικότητας των επιχειρήσεων, είτε μέσα από τα αντίστοιχα προεδρικά διατάγματα, ή μέσω του συστήματος «Εργάνη», των στοιχείων του «ΕΦΚΑ», αλλά και της απόδοσης ΦΠΑ πρώτου τριμήνου, η οποία είναι μηδενική, ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και σε αυτές τις επιχειρήσεις.

 

Όπως, άλλωστε, έχει ήδη κάνει η Κυβέρνηση με μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί από την αρχή της πανδημίας, αλλά και τώρα, με τη μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα της εστίασης, τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, τη μείωση του ΦΠΑ στα οργανωμένα τουριστικά πακέτα, τις  θετικές ρυθμίσεις τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και τους ενοικιαστές και την ενίσχυση των εποχιακών εργαζομένων. Μέτρα που στόχο έχουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ