Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Λέρος: Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί – Μεγάλες καταστροφές πλημμύρισαν σπίτια...

Λέρος: Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί – Μεγάλες καταστροφές πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα (ΦΩΤΟ)

0
1292

Ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και δυνατή νεροποντή, πλήττει από νωρίς το πρωί το νησί της Λέρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, σε αρκετά τμήματα του νησιού υπάρχουν κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Δήμαρχος Λέρου βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: lerosnews.gr

Μιχάλης Κόλιας: «Να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Μιχάλης Κόλιας: «Να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, απέστειλε ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ζητώντας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Κόλιας αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί της Λέρου»

Κύριε Υφυπουργέ,

Κύριε Περιφερειάρχα,

Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσετε με σχετική σας εισήγηση (άρθ. 11και12 του Ν.3013/2002), προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,
Κόλιας Μιχαήλ

Την κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητεί την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας της Λέρου, μετά από το αίτημα του Δήμου Λέρου, καθώς, την 1 η Ιουνίου 2020,πλήγηκε από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αποτέλεσμα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ήταν να σημειωθούν στο νησί εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, έργα υποδομής και επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει στο έγγραφό του ο Περιφερειάρχης, επειδή για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, η κήρυξη σε κατάσταση πολιτικής προστασίας ολόκληρου του νησιού της Λέρου κρίνεται επιβεβλημένη.

=

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.