Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού στα Δωδεκάνησα

0
80

Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου  Βασίλη Α. Υψηλάντη με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για τα έργα πολιτισμού στα Δωδεκάνησα  

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε σήμερα συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για θέματα πολιτισμού στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Υψηλάντης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ενεργειών και των παρεμβάσεων σε όλα τα νησιά μας.

Πρώτο θέμα η πορεία της αναγγελθείσης προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η πανδημία απετέλεσε εμπόδιο, για το Δήμο Ρόδου, να ολοκληρώσει  και να αποστείλει την πρότασή του στο Υπουργείο Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό η κ. Υπουργός επικοινώνησε με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι έχει τη σχετική πρόταση προς έγκριση, όπως του τη διαβίβασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος. Η κ. Υπουργός ανέφερε στο Βουλευτή Δωδεκανήσου, ότι με τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου, στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Δήμο Ρόδου, θα προχωρήσει άμεσα η έγκριση και υλοποίηση της προγραμματικής σύβασης.

Ο κ. Υψηλάντης επεσήμανε επίσης στην κ. Υπουργό  ότι η καθυστέρηση αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου δεν πρέπει να συνεχιστεί και παρακάλεσε την κ. Υπουργό να δώσει τη στήριξή της, στην πρόταση του Δήμου Ρόδου, ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών της χρηματοδότησης της σχετικής μελέτης και υλοποίησης αυτής.

Ο βουλευτής στήριξε επίσης όλα τα επιμέρους αιτήματα όλων των νησιών μας για πολιτιστικά έργα, ενώ η υπουργός του ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 250.000 ευρώ του Μουσείου Χάλκης, της απόφασης λειτουργίας του Μουσείου Αγαθονησίου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη σκέψη της να γίνουν τα αναβληθέντα, λόγω της πανδημίας,  εγκαίνια του Μουσείου Σύμης μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Υψηλάντης ευχαρίστησε την κ. υπουργό για το ενδιαφέρον της για τα πολιτιστικά έργα και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει στα νησιά μας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ