Καταδικάστηκε 33χρονος που έφθασε στην Κω με τζετ σκι

2
1527

Μία 25χρονη συμπατριώτισσά του μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Κω με jet ski, 33χρονος Σύριος ο οποίος χθες καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 24 Αυγούστου 2019 οπότε και εντοπίστηκε το θαλάσσιο ποδήλατο από τους λιμενικούς ανοικτά της Κω. Όταν τελικά κατάφεραν οι λιμενικοί να το ακινητοποιήσουν συνέλαβαν τον 33χρονο ως διακινητή, αν και προανακριτικά είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε δηλώσει πως και αυτός είναι πρόσφυγας και ήθελε απλώς να έρθει στην Ελλάδα.

Με την 25χρονη γνωρίστηκαν ένα μήνα πριν από το ταξίδι τους. Τόσο η κοπέλα όσο και ο 33χρονος Σύριος ήθελαν να έρθουν στη χώρα μας και καθώς οι διακινητές, όπως είπε, τους κοροΐδευαν αποφάσισαν να αγοράσουν ένα jet ski και να ταξιδέψουν με αυτό όπως και έγινε.

Ο 33χρονος είχε δηλώσει πως για την αγορά του είχε βάλει εκείνος 4000 ευρώ και καθώς δεν είχε άλλα χρήματα συμπλήρωσε το ποσό της αγοράς του jet ski η 25χρονη συμπατριώτισσά του δίνοντας το ποσό των 2.000 ευρώ.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Μεταξίας Ψουρουγιάννη, αναγνώρισε στον 33χρονο Σύριο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ