Αθωώθηκε ο κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού από το μικτό ορκωτό Κω

0
1110

Αθώος, λόγω παραγραφής, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, ένας κάτοικος Αρχαγγέλου, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού, που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα που τέλεσε διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και έχει ήδη υποπέσει σε 5ετή παραγραφή.
Ο ίδιος κατηγορούμενος είχε κριθεί τον Ιούνιο του 2014 αθώος από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων για τις πράξεις της εκούσιας απαγωγής με σκοπό το γάμο, της αγοράς ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της διάθεσης ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια σε ανήλικο και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ο κατηγορούμενος είχε καταγγελθεί, μεταξύ άλλων, από τους γονείς μιας ανήλικης, με την οποία είχε σχέση επί 4 έτη και με την οποία απέκτησε παιδί το 2011, ότι την είχε μυήσει στη χρήση ηρωίνης!
Εν πάση περιπτώσει ο κατηγορούμενος εφέρετο από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2007, σε ηλικία 26 ετών περίπου, να διατηρούσε ολοκληρωμένη σεξουαλικά σχέση με την ανήλικη, ηλικίας τότε 13 ετών, ενώ το δικαστικό συμβούλιο έκρινε αδιάφορο το γεγονός ότι οι επαφές αυτές εγίνοντο με τη συναίνεσή της.
Οι σεξουαλικές σχέσεις του κατηγορουμένου με την ανήλικη συνεχίστηκαν και μετά τη συμπλήρωση των 14 ετών αυτής, αλλά και μετά την ενηλικίωσή της.
Ο πατέρας  της ανήλικης, ήταν αντίθετος εξ αρχής στη σχέση της κόρης του με τον κατηγορούμενο, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, της μεγάλης διαφοράς ηλικίας αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, φοβούμενος για το λόγο αυτό ότι θα παρέσυρε και την ανήλικη κόρη του.
Εξαιτίας της αντίθεσής του με τη σχέση αυτή, διαρρήχθηκε και η σχέση του με την ανήλικη κόρη του, η οποία δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία με τον πατέρα της.
Αρχικά η ανήλικη διέμενε μαζί με τη μητέρα της, η οποία είχε αποδεχθεί τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, καθώς δήλωναν ότι αγαπιούνται και ότι είχαν σκοπό να παντρευτούν. Στη συνέχεια η ανήλικη συμβίωνε με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο απέκτησε ένα αγοράκι.
Ενώ ο αρχικός σκοπός του ζευγαριού ήταν να συνάψουν γάμο, αμέσως μετά την ενηλικίωσή της εγκατέλειψε τον κατηγορούμενο και το τέκνο τους και έτσι η σχέση τους έληξε χωρίς ποτέ να συναφθεί ο μεταξύ τους γάμος.
Στην δίκη που απασχόλησε το κακουργιοδικείο είχαν καταγγελθεί κι άλλα εξίσου σοβαρά θέματα.
Οι γονείς ισχυρίστηκαν, τέλος, στη μήνυσή τους ότι από πολλές αξιόπιστες και διασταυρωμένες πηγές, ανθρώπων σοβαρών, πληροφορήθηκαν ότι ο 31χρονος εξωθούσε την κόρη τους στην πορνεία στον Αρχάγγελο, κοντά στο Κέντρο, πλησίον της Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και στο χωριό Απόλλωνα. Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δ. Οικονόμου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ