Στο μικτό ορκωτό Κω 2 υποθέσεις παιδεραστίας

0
1325

Δύο θλιβερές υποθέσεις παιδεραστίας με φερόμενους ως δράστες δύο κατοίκους της Ρόδου, θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.
Στην πρώτη κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή είναι ένας κάτοικος της πόλεως Ρόδου.
Οι φερόμενες ως θύματα, 9 και 6 ετών, παιδιά μιας χήρας, διέμεναν μαζί με τη μητέρα τους σε οικία ευρισκόμενη επί της οδού Θ. Σοφούλη. Στο ίδιο οίκημα διέμενε και ο κατηγορούμενος, με τον οποίο η χήρα διατηρούσε επτάχρονο ερωτικό δεσμό, κατά τη διάρκεια του οποίου απέκτησε άλλα δύο παιδιά.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας των κοριτσιών, πήγαινε στο δωμάτιό της 9χρονης, της έβγαζε τα ρούχα και την χάιδευε στο σώμα.
Επίσης φέρεται να έπαιρνε το χέρι της και να το έβαζε στα γεννητικά του όργανα, ενώ άλλοτε την παρακινούσε να θωπεύσει το γεννητικό του όργανο. Σύμφωνα με την κατάθεση της εξάχρονης, ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια απουσίας της μητέρας της, πήγαινε στο δωμάτιό της, της έβγαζε τα εσώρουχα και τη χάιδευε στα γεννητικά όργανα, σχεδόν κάθε μέρα από το 1997 και μετά.
O δράστης, κατηγορείται ότι εκμεταλλευόμενος τη συναισθηματική ανωριμότητα των παιδιών, χρησιμοποίησε τα γεννητικά τους όργανα προκειμένου να επιτύχει ηδονιστικό αποτέλεσμα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του στον ψυχικό τους κόσμο και στη μετέπειτα, ως ενηλίκων πλέον ατόμων, υγιή ερωτική ζωή τους.
Στο βούλευμα αναφέρονται και τα ακόλουθα:
«Η μικρή ηλικία των παθουσών (έξι και εννέα ετών αντίστοιχα), η εκμετάλλευση από τον κατηγορούμενο του γεγονότος ότι ο φυσικός τους πατέρας είχε αποβιώσει. Και επομένως τη θέση του καταλάμβανε πλέον ο κατηγορούμενος λόγω και της σχέσεώς του με τη μητέρα τους, η αποθράσυνση αυτού, η επ’ αρκετό χρόνο επανάληψη της ίδιας πράξης (σχεδόν κάθε βράδυ από το 1997 και εντεύθεν), η απεχθής συμπεριφορά του που ασφαλώς και θα συνεχιζόταν, εάν τα παιδιά δεν αποφάσιζαν να μιλήσουν στη μητέρα τους, είναι στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ενοχής του».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους 1997 έως τον μήνα Mάιο του έτους 2000 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν κατά την ανάκριση.

-Στην δεύτερη υπόθεση, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας παιδιών, είναι ένας 65χρονος κομμωτής, που δραστηριοποιείται σε δημοτικό διαμέρισμα της ανατολικής πλευράς του νησιού.
Ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε από τους γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών 11 και 7 ετών αλλά και από μια 18χρονη σήμερα συγγενή του, για εξακολουθητική ασέλγεια.
Η 32χρονη ανιψιά του 65χρονου, που προκάλεσε την έρευνα για την υπόθεση, ισχυρίστηκε ενώπιον αστυνομικών του οικείου αστυνομικού σταθμού, ότι τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της, αδελφή της συζύγου από δεύτερο γάμο του καταγγελλόμενου, είχαν ενδείξεις, ότι θώπευε τα δύο ανήλικα παιδιά και για το λόγο αυτό τους είχαν απαγορεύσει να συναναστρέφονται μαζί του.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα παιδιά σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα ενώ έκαναν μπάνιο είχαν πει στη γιαγιά τους ότι τα χάιδευε ο κατηγορούμενος ενώ το ίδιο είχαν πει και στη μητέρα τους.
Η μάνα, που είναι διαζευγμένη, προκειμένου να μην δώσει λαβή για δυσμενή σχόλια και να στιγματίσει τα παιδιά, όπως τόνισε, αποφάσισε να μην καταγγείλει το γεγονός στις αρχές, κρατώντας, ωστόσο, αποστάσεις από τον 65χρονο.
Στη μήνυση της μητέρας υποστηρίζεται συγκεκριμένα ότι ο 65χρονος εύρισκε ευκαιρία να ασελγεί στα παιδιά της όποτε επισκέπτονταν την οικία της θείας τους. Η κατάσταση ωστόσο εκτροχιάστηκε περαιτέρω όταν στο στενό οικογενειακό κύκλο έγινε γνωστό ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε επιδείξει σε τρία εγγονάκια του.
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η σύζυγος του 65χρονου είναι μητέρα τριών παιδιών από τον πρώτο της γάμο (με τον κατηγορούμενο φέρεται να έχει κάνει ακόμη δύο).
Η 18χρονη εγγονή του, από τον πρώτο γάμο της συζύγου του, φέρεται συγκεκριμένα να ισχυρίστηκε και σε κατάθεση της ενώπιον των αστυνομικών, ότι ο κατηγορούμενος ασελγούσε στο άγουρο κορμί της από ηλικία 4-5 ετών!
Σε μια περίσταση, ενώ ήταν 6 ετών, φέρεται να είχε ανοίξει την πόρτα της τουαλέτας και να της επέδειξε το εν στύση μόριο του. Από ηλικία 10 ετών φέρεται να την χαϊδευε στο στήθος.
Η μητέρα της 18χρονης κατέθεσε ότι γνώριζε ότι είχε ασελγήσει στην κόρη της τα τελευταία 4 έτη και ότι ενημέρωσε τη σύζυγο και μητέρα της, η οποία όμως δεν δέχτηκε ως αληθείς τις καταγγελίες.
Η 23χρονη κόρη του 65χρονου φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη συμπεριφορά που επιδείκνυε η 18χρονη έναντι του πατέρα της αλλά και η 32χρονη ανιψιά του. Τελευταία φορά που ασέλγησε σε βάρος της ήταν, σύμφωνα με τη μήνυσή της, τον Αύγουστο του 2013.
Επιπλέον ο πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού, που διαμένει στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα του 65χρονου.
Πολλά από τα αδικήματα που έχουν καταγγελθεί σε βάρος του 65χρονου έχουν υποπέσει πάντως σε παραγραφή.
Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται από τους συγγενείς του.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δύο από τα παιδιά της συζύγου του άρχισαν να αντιδρούν όταν απέκτησαν αδέλφια από το γάμο τους επειδή η προσοχή τους στράφηκε σ’ αυτά και ένιωθαν παραμελημένα.
Υποστηρίζει ότι σε χρόνο, που καταγγέλλεται ότι ασελγούσε στα παιδιά, οι μητέρες τους, του τα εμπιστεύονταν, ενώ ένας πρώην σύζυγος μιας εκ των παιδιών της συζύγου του, που τον κατήγγειλε, του εκμυστηρεύθηκε ότι αποβλέπει στο εφάπαξ που θα πάρει η σύζυγός του και μητέρα της.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι η σύζυγός του τους διαμήνυσε ότι με τα χρήματα αυτά θα πάνε διακοπές και ακολούθησε καβγάς αφού, όπως υποστηρίζει, ήθελε να της δώσει τα χρήματα.
Τον κατηγορούμενο εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου και την πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ