Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ρόδος: Καταδικάστηκε παππούς που ασελγούσε στην εγγονή του!

Ρόδος: Καταδικάστηκε παππούς που ασελγούσε στην εγγονή του!

3
1174

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 68χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος της εξάχρονης εγγονής του!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τον 68χρονο σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Σπύρος Σαλαμαστράκης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης ο κ. Βασίλης Καβουριού.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2012 όταν οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν μήνυση στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και εκδικάστηκε χθες.

Όπως οι γονείς ανέφεραν στην μήνυσή τους, διέμεναν με τα δύο ανήλικα παιδιά τους σε περιοχή όχι κεντρική σε χωριό της Ρόδου και επειδή δεν υπήρχαν σε κοντινή απόσταση πολλά σπίτια και ως εκ τούτου και άλλα παιδιά, ο γιος τους είχε ζητήσει κατά τους θερινούς μήνες να διανυκτερεύουν κάποιες φορές στο σπίτι των παππούδων τους που διέμεναν σε κεντρικό σημείο.

Οι γονείς δέχτηκαν δύο φορές την εβδομάδα τα παιδιά να μένουν με τη γιαγιά και τον παππού και όλα έδειχνα να είναι καλά, έως ότου στο τέλος Ιουλίου 2012 η μητέρα – όπως αναφέρεται στη μήνυση- συζητώντας με τα παιδιά στο πλαίσιο των συμβουλευτικών συζητήσεων που συνήθισαν να κάνουν, της είπαν πως αρκετές φορές όταν βρίσκονται στο σπίτι των παππούδων και η γιαγιά κοιμάται, ο παππούς παίρνει το εξάχρονο κορίτσι στην τουαλέτα και παραμένουν εκεί για αρκετή ώρα.

Η μητέρα θορυβημένη από αυτά που άκουσε ρώτησε και το ανήλικο κορίτσι με διακριτικότητα αρκετές φορές, και πήρε την  ίδια απάντηση, ότι δηλαδή πήγαινε στην τουαλέτα με τον παππού όπου τον παρακολουθούσε να κάνει ασελγείς πράξεις!

Στη συνέχεια η μητέρα αφού ήρθε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υπέβαλε έγκληση κατά του 68χρονου πατέρα της και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου παρά τους ισχυρισμούς περί μειωμένης συναίσθησης του κατηγορούμενου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον 68χρονο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά σε βάρος του κατηγορουμένου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και είχε παραπεμφθεί στην ανάκριση όμως τελικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραπέμφθηκε σε δίκη στο αρμόδιο δικαστήριο.

 

Ρόδος: Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ρόδος: Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για την υπόθεση αξιοποιήθηκαν κατάλληλα, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στοιχεία που της παρασχέθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, με τη χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών, προμηθεύτηκε, κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, σε κατοικία που διέμενε ο 31χρονος ημεδαπός, στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε χθες (03-02-2017), από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην κατοικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ο 31χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήριά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e – mail στο: ccu @ cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ