«Το σχέδιο φύλαξης που δεν εφαρμόστηκε» στα Ίμια (& νέα συνέντευξη «βόμβα» του Λυμπέρη βγαίνει σήμερα…)

2
967

Δημοσίευμα στη Realnews για τα Ίμια με μαρτυρίες Καλύμνιων ψαράδων, αναφορά του Δ.Διακομιχάλη στο βοσκό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για «Το σχέδιο φύλαξης που δεν εφαρμόστηκε».

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νέστορα  Δημαρά δημοσιεύει η σημερινή  Realnews της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017 για τα Ίμια.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί μαρτυρίες του Προέδρου Αλιέων Καλύμνου Μανώλη Κουλιά, αλλά και άλλων αλιέων με αυτά που βιώνουν καθημερινά στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Επίσης,  ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης μιλά για το βοσκό των Ιμίων  Αντώνη Βεζυρόπουλο, που το 2004 πήρε τα κατσίκια του από τις νησίδες,όταν διακόπηκε η οικονομική ενίσχυση του, από το Δήμο Καλυμνίων και με τις Ελληνικές Αρχές να μην δίνουν λύση. Επίσης στο «μπλέξιμο» που έχει αφού στην υπόθεση αυτή ελέγχεται από το Ελεγκτικό συνέδριο για τη δαπάνη ενίσχυσης του βοσκού.

Τελός το όλο δημοσίευμα περιλαμβάνει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με το τίτλο «Το σχέδιο φύλαξης που δεν εφαρμόστηκε» το οποίο με ντοκουμέντα παρουσιάζει στο τι συνέβη, και η δυτική νησίδα των Ιμίων δεν ήταν επανδρωμένη το βράδυ της κρίσης. Στο αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο Διευθυντή της εφημερίδας μας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και kalymnos-news.gr Γιώργο Δρόσο ,που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε ως  Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 80 ΑΔΤΕΑ.

Δείτε τα τρία αυτά αποσπάσματα του δημοσιεύματος με τη σειρά που αναφέρθηκαν παραπάνω:

ριαλ ψαραδες

ριαλ νεο δυο

22

 

IMIA 21 χρόνια μετά! Ο Aξιωματικός που τα έζησε στο κέντρο των αποφάσεων μιλά στο Militaire

Πληγή ανοιχτή, 21 χρόνια μετά τα Ίμιια… Όχι μόνο λόγω της αίσθησης της ήττας που μας προκάλεσαν. Όχι μόνο για όσα θέματα άνοιξαν στο Αιγαίο και μας ταλαιπωρούν. Υπάρχει στην κοινή γνώμη η μόνιμη υποψία, ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε όλη την αλήθεια για όσα έγιναν εκείνο το τραγικό ξημέρωμα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996.

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές έχουν μιλήσει ή γράψει την άποψή τους για την κρίση και την κατάληξή της. Κάποιοι, όπως ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης δεν είναι πια στη ζωή. Τα όσα έχουν ειπωθεί από τον Σημίτη, τότε πρωθυπουργό, τον Πάγκαλο ΥΠΕΞ εκείνης της εποχής και τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη αλληλοσυγκρούονται καθώς ο καθένας είδε και χειρίστηκε την κρίση με τρόπο που προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια  να τον υπερασπιστεί.

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι αυτοί που έζησαν τα γεγονότα από την πρώτη γραμμή, είδαν και άκουσαν όσα έγιναν, δέχτηκαν και εκτέλεσαν εντολές, απόρησαν για εντολές που ανέμεναν και ποτέ δεν ήρθαν. 21 χρόνια μετά ένας αξιωματικός με κύρος και εμπειρία μιλά για πρώτη φορά για όσα έζησε μέσα στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου που υπηρετούσε τη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου.

Μια συνέντευξη για την πιο μεγάλη νύχτα των τελευταίων 21 ετών στο Αιγαίο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. για τα καρντακ δεν ξερετε τηποτα. να ροτισετε το συντροφο τον Νάσσο τον Θεοδωρίδη να σας τα ποι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ