Σ. Δράκος: Προκαλούν κοινωνική ασφυξία με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων σε Δωδεκάνησα/Λέρο

0
724

Δρ Στέφανος Δράκος, Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ:

«Προκαλούν κοινωνική ασφυξία με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων σε Δωδεκάνησα & Λέρο»

«Σοβαρότατο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση πολιτών στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου, δημιουργεί η αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Βάσει των όσων περιγράφονται στα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων, οι τιμές στα Δωδεκάνησα αυξάνονται συνεχώς, ενώ ξεπερνούν και το μέσο όρο των τιμών σε όλη την Ελλάδα. Το ήδη σοβαρό πρόβλημα, διογκώνεται με τις συνεχείς αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών στις τιμές των καυσίμων από την κυβέρνηση.

Βάσει των επίσημων καταγραφών του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων στις 3 Φεβρουαρίου 2017, για παράδειγμα η μέση τιμή αμόλυβδης 95 οκτ. διαμορφώθηκε στα 1,544 ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα έφθανε τα 1,680 ευρώ. Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους 2016, η μέση τιμή αμόλυβδης 95 οκτ. ήταν 1,339 ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα άγγιζε τα 1,482 ευρώ. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι οι ήδη υψηλές τιμές των καυσίμων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ενώ οι τιμές στα Δωδεκάνησα, ξεπερνούν ακόμη και το μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα (!)

Σοβαρότατο πρόβλημα φαίνεται πως καταγράφεται στο νησί της Λέρου, όπου η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. φθάνει το 1,71 ευρώ (!) Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και να εκφράζονται σοβαρά παράπονα και φόβοι από αρμοδίους και κατοίκους.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομίας & Ανάπτυξης, καθώς και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε συνεννόηση με τους πρατηριούχους, που έχουν και εκείνοι με τη σειρά τους κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα σε επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος. Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, δια μέσου του Γραμματέα της Π.Ε., έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, σημειώνοντας πως η συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην τιμή των καυσίμων, έχει οδηγήσει σε δυσβάστακτη αύξηση των τιμών τους.

Η κυβέρνηση, που ευαγγελίστηκε την εξυπηρέτηση και διάσωση των πολιτών, οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, αφού οι ενέργειές της, όπως είναι η αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, αλλά και η γενική αύξηση κατά μία μονάδα του Φ.Π.Α. στη χώρα, έχει προκαλέσει θύελλα και κοινωνική ασφυξία».

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589 – 6943073256

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ