Pics Η «Οδύσσεια» του 38χρονου Κυριάκου έφτασε στο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα μετά από δύο μέρες! (Χωρίς γιατρό η Τήλος)

1
2012

Το πρωί της Παρασκευής έλαβε τέλος η «Οδύσσεια» του 38χρονου Κυριάκου Σακελλάρη από την Τήλο, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στη Ρόδο έπειτα από δύο ημέρες, που παρέμενε στο νησί έχοντας υποστεί σημαντικά εγκαύματα στο σώμα.
Ο 38χρονος έφτασε χθες στη Ρόδο από την Τήλο με το πλοίο Blue Star και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη την Τετάρτη. Αν και πήρε εξιτήριο θα χρειαστεί να παραμείνει στη Ρόδο, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του.
Όπως έγραψε χθες η «δ», ο άτυχος άνδρας υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα έπειτα από έκρηξη φιαλιδίου και όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Ιωαννίδης όχι μόνο δεν υπήρχε γιατρός για να περιποιηθεί τα τραύματά του αλλά δεν υπήρχαν ούτε φάρμακα στο ιατρείο για να ανακουφιστεί ο άνθρωπος, που σφάδαζε από τους πόνους.
Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει για να παραλάβει τον ασθενή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, φάρμακα τα οποία έπρεπε να βρίσκονται στο ιατρείο, όπως αντιβιοτικά, κατασταλτικά και παυσίπονα δεν υπήρχαν, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία δεν υπήρχε με αποτέλεσμα ο 38χρονος να υποφέρει από τους πόνους, περιμένοντας να μεταφερθεί στη Ρόδο.
Ο στρατιωτικός γιατρός – ο μοναδικός στο νησί – δεν μπορούσε να χορηγήσει παυσίπονη ένεση στον ασθενή γιατί δεν υπήρχε καν στο ιατρείο!
Το νησί βρίσκεται στο πόδι, μετά και από αυτό το περιστατικό, αφού οι κάτοικοι, παρά τις διαμαρτυρίες, έχουν αφεθεί στο έλεός τους χωρίς γιατρό και χωρίς φάρμακα. Σε επικοινωνία κατοίκων της Τήλου με την «δ», επισήμαναν την αγωνία και τον φόβο τους για το ό,τι είναι απροστάτευτοι και χαρακτηρίζουν αδιανόητο εν έτει 2017 να βιώνουν αυτές τις καταστάσεις, αφημένοι και παρατημένοι από το κράτος.
Ο δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά Αλειφέρη έχει ενημερώσει επανειλημμένα για την κατάσταση που επικρατεί, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλοι τελούν σε κατάσταση αναμονής για την κάλυψη της κενής θέσης του γιατρού στην Τήλο.

ΠΗΓΗdimokratiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως να κάτσεις σε ένα νησί, χωρίς γιατρό και φάρμακα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ