ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο Σεφ & επαγγελματιών της Κω στο ξεν. Μαριτίνα (ΒΙΝΤΕΟ: Παγωτό με διοξείδιο του άνθρακα)

1
7820

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην Κω βρέθηκε το τελευταίο 4ήμερο ο Εκπαιδευτής Σεφ, Στέλιος Πανόπουλος, από τη Ρόδο για εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία παρακολούθησαν  πολλοί Σεφ και επαγγελματίες από την περιοχή μας στο ξεν. Μαριτίνα και τα οποία θα έχουν συνέχεια στο πλαίσιο ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων έχοντας σκοπό να συμβάλουν  στην περαιτέρω εκπαίδευση και εξέλιξη του επαγγελματία της γαστρονομίας.

Με εκπαιδευτές με μεγάλη εμπειρία και γνώση, τα σεμινάρια εστίασης στοχεύουν στη διατήρηση και εξέλιξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην ενημέρωση για τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες μεθόδους στο χώρο της μαζικής εστίασης και της τεχνολογίας των τροφίμων και πρώτων υλών.

Τα σεμινάρια αυτά τα οποία εκτός από τη Ρόδο υλοποιούνται στα περισσότερα νησιά του νομού έχουν τις εξής θεματικές ενότητες: Η κουζίνα του Αιγαίου, παραδοσιακή κουζίνα, νέες τάσεις στα θαλασσινά, παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, vegan και ειδικού τύπου μαγειρική, σχεδιασμός μενού κ.ά.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων είναι αρωγός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις δράσεις της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας τόσο με τα επιμορφωτικά σεμινάρια όσο με τη συμμετοχή σε πλήθος δράσεων που σκοπό έχουν την ανάδειξη της γαστρονομικής μας παράδοσης, καθιστώντας τα νησιά μας γαστρονομικό προορισμό, ζητώντας και την συνεργασία όλων των δήμων της Δωδ/σου.

ΒΙΝΤΕΟ: Παγωτό με διοξείδιο του άνθρακα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ