Β’ ΕΛΜΕ: Ανακοίνωση για τους δασικούς χάρτες Πάτμου & τις κινητοποιήσεις των κατοίκων

0
703

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 19 / 13-03-2017

Ανακοίνωση για τους δασικούς χάρτες στην Πάτμο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι της Πάτμου αντιδρώντας στην ανάρτηση των δασικών χαρτών η οποία χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος του νησιού ως δασική έκταση. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς μικροϊδιοκτήτες οι οποίοι έχουν εκτάσεις μη δασικές, οι οποίες τώρα με βάση την ανάρτηση των χαρτών αμφισβητούνται ως τέτοιες. Ταυτόχρονα επιβαρύνονται με τσουχτερά παράβολα και αμοιβές δασολόγων, τοπογράφων , μηχανικών κλπ προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές ενστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες ήταν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου. Ήταν και είναι απαιτήσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών εταίρων, όχι βέβαια για να εξυπηρετήσουν κοινωνικές ανάγκες ή να προστατέψουν το περιβάλλον αλλά για να διευκολύνουν επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων.
Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου , με όλα αυτά τα δεδομένα , στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Πάτμου και απαιτεί
 Να ανασταλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών , να προστατευτούν οι περιουσίες των λαικών στρωμάτων , να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις χωρίς καμιά επιβάρυνσή τους.
 Να ολοκληρωθούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και των υπηρεσιών του όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα προστατεύουν από επίδοξους καταπατητές κερδοσκόπους τα δασικά οικοσυστήματα και δημόσιες εκτάσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ