Διενεργείται κατεπείγουσα ΕΔΕ για την καθηγήτρια Γυμνασίου! (Για τα φρύδια με το τσιμπιδάκι)

0
1977

Αρνείται και μάλιστα κατηγορηματικά τα πειθαρχικά αδικήματα που της καταλογίζονται η καθηγήτρια, που ελέγχεται αρμοδίως από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου για αναξιοπρεπή συμπεριφορά μετά από αναφορά γονέων μαθητών Γυμνασίου της δυτικής πλευράς του νησιού, στο οποίο υπηρετεί.
Η καθηγήτρια κάνει λόγο για παραποίηση της αλήθειας και για προσπάθεια προσβολής της τιμής και της υπόληψής της, ενώ τόνισε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται ότι δεν έδωσε εξηγήσεις σε κανέναν γονέα, ούτε και μίλησε μαζί τους.
Αρνήθηκε εξάλλου ότι εξύβρισε μαθητές της.
Η εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την αναφορά των γονέων,  φώναξε έναν μαθητή, τον έβαλε να καθίσει στην έδρα, φώναξε έναν συμμαθητή του να του κρατάει τα χέρια και του έβγαλε με το ζόρι τρίχες με τσιμπιδάκι.
Το ίδιο καταγγέλθηκε ότι έκανε και σε άλλα παιδιά και μάλιστα, όπως υποστηρίζεται στην αναφορά, ένα εξ’ αυτών αντιστάθηκε.
Σε άλλη περίσταση, όπως υποστηρίζεται στην αναφορά, ένας μαθητής κρατούσε τα κορδόνια του μπουφάν του και χωρίς να τον προειδοποιήσει έβγαλε ένα ψαλίδι από την τσάντα της και του τα έκοψε.
Φέρεται επίσης όταν ένα παιδί διάβαζε χαμηλόφωνα κείμενο από βιβλίο που του υπέδειξε να του το πέταξε  στο πρόσωπο, ενώ του φερόταν απρεπώς όταν απαντούσε λάθος σε ερωτήσεις που του έκανε.
Από τους ίδιους γονείς καταγγέλθηκε επίσης ότι ασκεί λεκτική βία στα παιδιά.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας τυπώθηκε και υποβλήθηκε σε έλεγχο αντίγραφο από σελίδα μαθητή στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Μαθητής συγκεκριμένα φέρεται να ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία, στην οποία φορά μόνο το εσώρουχό του, προκειμένου να επιδείξει τους κοιλιακούς του μυς στους φίλους του.
Η καθηγήτρια φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, κάτω από την συγκεκριμένη φωτογραφία να του έγραψε «ωραίο βρακί», γεγονός που όχι μόνο ξένισε αλλά και προκάλεσε ανησυχία σε γονείς.
Θυμίζουμε ότι η διεύθυνση του σχολείου, όταν πληροφορήθηκε την συμπεριφορά της καθηγήτριας προέβη σε σχετική έρευνα, ενώ απευθύνθηκε με την σειρά της στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου.
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης έχει επιληφθεί προσωπικά της υποθέσεως και έχει παραγγείλει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ έχει παραγγείλει στη Διεύθυνση του σχολείου να μην διδάσκει η ελεγχόμενη στο συγκεκριμένο τμήμα του Γυμνασίου μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.
Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γ. Παπαδομαρκάκης που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε τα εξής:
«Διέταξα ΕΔΕ, που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Αν διαπιστωθούν όσα καταγγέλλονται, η καθηγήτρια θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Εκεί υπάρχει δικαστής, άτομο του νομικού συμβουλίου του κράτους, διευθυντής εκπαίδευσης κ.ά, επομένως εκεί δεν είναι απλά τα πράγματα.
Θα αποδοθεί δικαιοσύνη!» τόνισε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και τέτοια θέματα δεν έχουν θέση στα σχολεία! Είναι επιεικώς απαράδεκτα!» πρόσθεσε.
Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό, έχει προκαλέσει στην ψυχή των παιδιών μεγάλη αναστάτωση. «Όλα τα παιδιά είναι καλά, και να μην ανησυχείτε!» καθησύχασε ο προϊστάμενος. «Σημασία έχει ότι είναι εκπαιδευτικός! Αν οι εκπαιδευτικοί κάνουν τέτοιες πράξεις, τότε δεν έχουν θέση σε σχολεία» υποστηρίζει.
Ο κ. Παπαδομαρκάκης γνωρίζει την εν λόγω καθηγήτρια εδώ και χρόνια. Τέτοιο θέμα, όμως, όπως εξηγεί, δεν είχε διαπιστωθεί ποτέ μέχρι τώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ