Ρόδος: Κάθειρξη 6 ετών σε δικηγόρο που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

0
226

Σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δικηγόρος που κατηγορείται για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, αφορά την κατάρτιση πλαστών εγγράφων από τον δικηγόρο τα οποία χρησιμοποιούσε στη συνέχεια στις διαδικασίες χρησικτησίας που έκανε για ακίνητα της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, ο δικηγόρος κατηγορείται ότι με τον τρόπο αυτό και πλαστογραφώντας υπογραφές συναδέλφων του κατέθετε αγωγές χρησικτησίας ακινήτων με τα ονόματα των άλλων δικηγόρων οι οποίες συνολικά ανέρχονται στις 30.

Συγκεκριμένα ο 33χρονος κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση μεταβίβασης μέσω χρησικτησίας ακινήτων της εκκλησίας στις περιοχές Αρχαγγέλου, Μαλώνα και Μάσσαρι. Συνολικά σύμφωνα με το κατηγορητήριο επρόκειτο για 13 περιπτώσεις που αφορούν την Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας, 14 περιπτώσεις που αφορούν την Μονή «Αγίου Μιχαήλ» Αρχαγγέλου, μία περίπτωση την εκκλησία «Καμίρι» Μασσάρων Ρόδου και δύο περιπτώσεις της εκκλησίας «Αγίου Γεωργίου» Μαλώνας.

Ο δικηγόρος, ο οποίος πλέον διαμένει στο εξωτερικό, εκπροσωπήθηκε δια του συνηγόρου του, κ. Κώστα Σαρρή και κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο όπου και του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης των 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ