Διήμερο επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους παραγωγικούς φορείς της Κω (φωτό)

0
904

Διήμερο πυκνών επαφών είχε στην Κω ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για την προώθηση ζητημάτων της αρμοδιότητάς του, αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που απασχολούν το νησί, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο  Δωδεκανήσου κ. Νίκο Τσακίρη και τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Πουλή.

Χθες Δευτέρα, ο κ. Ζαννετίδης, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο, παρόντων και στελεχών του Επιμελητηρίου Κω,  όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που άπτονται του Πρωτογενούς Τομέα.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναὴλ, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για τις ημέρες του Πάσχα.

Το απόγευμα, επισκέφθηκε το Οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ στο Λινοπότη, όπου συζήτησε με τον ιδιοκτήτη του, κ. Βασίλη Χατζηεμμανουήλ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα  και στη συνέχεια, τη Βιοτεχνία Γαλακτοκομικών Προϊόντων Παναγιώτη Γιάννου στο Πυλί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαννετίδης, μαζί με τους κκ Χαλκιδιό, Τσακίρη και Πουλή, έλαβαν μέρος σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Πυλί, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγών, των μεταποιητών, του Επιμελητηρίου και των λοιπών παραγωγικών φορέων του νησιού. Σε πολύ καλό κλίμα, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, έγινε ενημέρωση για όλα τα θέματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες και απαντήθηκαν τα ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση της παραγωγής, με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα για το Μέτρο της μεταποίησης που πρόκειται να ανοίξει το προσεχές διάστημα.

Σήμερα Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κω, με  τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κυρίτση, τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο και την αμισθί ειδική σύμβουλο του Δημάρχου Κω για τον Πρωτογενή τομέα, κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Στη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, συμφωνήθηκαν δράσεις στο πλαίσιο της ανάδειξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, οι οποίες θα υποστηριχτούν από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς της Κω.

Ο κ. Ζαννετίδης συναντήθηκε επίσης σήμερα με τον  νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κω κ. Κωνσταντίνο Κοκορόσκο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ