Καταδικάστηκαν μάνα & κόρη για παραλαβή δέματος με «φιξάκια»ηρωίνης στην Κω

0
3302

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) μητέρα και κόρη από την Βουλγαρία οι οποίες κατηγορούνταν για την αποστολή και παραλαβή δέματος με 60 «φιξάκια» ηρωίνης από εταιρεία ταχυμεταφορών!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 73χρονη Βουλγάρα με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και την 34χρονη κόρη με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ στην κάθε μία, η οποία ποινή ανεστάλλει επί τριετία.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της 72χρονης αλλοδαπής, την οποία οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους την είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση.

Έτσι στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 το μεσημέρι η κατηγορούμενη μετέβη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Κω όπου και παρέλαβε ένα δέμα. Αμέσως μετά αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που έκαναν διαπιστώθηκε ότι το πακέτο περιείχε 60 «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 21,75 γραμμαρίων!

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 72χρονης, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Σημειώσεις με οικονομικές συναλλαγές και τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ
• Βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων

Σημειώνεται πως λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη και η 33χρονη κόρη ως το άτομο που απέστειλε από την Αθήνα τα ναρκωτικά.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ