Γ. Μαχαιρίδης: Εκφράζω τη λύπη μου για τη συμπεριφορά του κ. Χατζημάρκου & τη συμπαράστασή μου στην κ. Φτακλάκη

0
899

Ανακοίνωση για το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και το μέλος της παράταξής του, Ελευθερία Φτακλάκη, εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Μετά το χθεσινό συμβάν στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τον προπηλακισμό της περιφερειακής συμβούλου, Ελευθερίας Φτακλάκη από τον περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκο, νομίζω πως μου επιτρέπεται να εκφράσω τη λύπη μου για τη συμπεριφορά του και τη συμπαράσταση μου στη σύμβουλο της παράταξης μας. Τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και τον ρόλο τους.

Μέχρι σήμερα η στάση μας ήταν εποικοδομητική. Κι αυτό γιατί πίστευα και πιστεύω μετά από 12 χρόνια ως αιρετός Νομάρχης και περιφερειάρχης πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι κριτικός αλλά και συνθετικός. Οι στείρες αντιπαραθέσεις δεν πρόσφεραν τίποτα στο διάλογο που είναι απαραίτητος προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα του τόπου και να παράγεται έργο. Το ποιο είναι το έργο και οι δράσεις της κάθε περιφερειακής αρχής είναι ορατό σε κάθε νησί και βεβαίως σε γνώση των πολιτών.

Εξάλλου θα έχουμε την ευκαιρία μιας και προκληθήκαμε , έστω και εκ των υστέρων να τα παρουσιάσουμε. Σε ότι αφορά δε το σκέλος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 -2013 (δηλαδή της δικής μας περιφερειακής περιόδου) παρουσιάστηκε ως πετυχημένη και μάλιστα με πρωτοσέλιδα στο τύπο και τις ανακοινώσεις της παρούσας περιφερειακής αρχής) αλλά και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπου επιχαίρονται για τιμητικές διακρίσεις δράσεων που έχουν τη σφραγίδα μας , όμως σιωπούν ως αυτά που οι ίδιοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν στο σύνολο τους, χάνοντας πολύτιμους πόρους για τον τόπο μας. Όσο δε για τα έργα που γίνονται από εθνικούς και ίδιους πόρους ακόμα περιμένουμε να μας ανακοινωθούν ποια είναι τα έργα που ωρίμασαν επί θητείας τους και προχωρούν. Έχουν;

Κυρίως όμως αυτό που θέλω να επισημάνω σε όλες της περιόδους της θητείας μας μπορεί να υπήρξαν αντιπαραθέσεις και οξύτητες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης , όμως συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και τον ρόλο τους όπως γίνεται τώρα, δεν υπήρξαν ποτέ. Οι αντιπαραθέσεις γίνονταν σε πολιτικό επίπεδο και μόνο .

Μέχρι σήμερα η στάση της παράταξης μας ήταν εποικοδομητική από απ’ όποια θέση κι αν βρεθήκαμε. Πάντα σε επίπεδο κόσμιο και με σεβασμό στα πρόσωπα και τις προτάσεις τους ,ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας με αυτές. Πιστεύω ακράδαντα πως η «κακή εικόνα» που παρουσιάζεται αρκετές φορές σε κεντρικό επίπεδο δεν πρέπει να μεταφέρεται σε περιφερειακό και τοπικό.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο των 3,5 χρόνων της περιφερειακής μας θητείας (2011-2014). Μπορεί κανείς τώρα πια να το συγκρίνει με τα τρία χρόνια της παρούσας περιφερειακής αρχής. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε. Αυστηρή κριτική και συμβολή στην παραγωγή έργου για το καλό του τόπου και των πολιτών. Κριτές μας οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

Γιάννης Μαχαιρίδης

Τ. περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου
Επικεφαλής της παράταξης Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ