Η αρπαγή τσάντας κόστισε ακριβά σε 33χρονο & 39χρονο από την Κάλυμνο

0
2377

Ακριβά κόστισε σε δύο Καλύμνιους η αρπαγή μίας τσάντας από ανυποψίαστη γυναίκα του νησιού, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την κατηγορία της ληστείας από κοινού τους δύο άνδρες και τους επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ στον καθένα.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση αυτή έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο. Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Κοκκινογένης.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 5 Μαρτίου 2016 στην Κάλυμνο και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 39χρονος μαζί με 33χρονο επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού πλησίασαν ανυποψίαστη 39χρονη που κινούνταν πεζή, της αφαίρεσαν την τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου είχαν συλλάβει τότε τον 33χρονο ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, είχε βρεθεί και κατασχεθεί μία δόση ηρωίνης βάρους 0,13 γραμ, καθώς και μία σύριγγα με διάλυμα 4 ml επίσης ηρωίνης. Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη και από την ανακρίτρια Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου που είχε διαφύγει της σύλληψης.

Έτσι στις 22 Μαρτίου 2016 αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν τον 39χρονο που αναζητούνταν  και τον συνέλαβαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ