Γ. Πάππου για ΔΗΦΟΔΩ: Επιτέλους, η τιμωρία των επιχειρηματιών μας έλαβε τέλος!

0
692

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΦΟΔΩ

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημοτικός Φόρος Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) συμπεριλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το γεγονός αυτό ικανοποιεί το πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ως εκφραστή των συμφερόντων του συνόλου των παραγωγικών φορέων και τάξεων της περιοχής μας, για οριστική κατάργηση του παράλογου, άδικου, αντισυνταγματικού και αντιπαραγωγικού ΔΗΦΟΔΩ.

Η θέση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ήταν και είναι σαφής και πάγια. Ο ΔΗΦΟΔΩ ήταν ένα παλαιό, αναχρονιστικό μέτρο. Είχε το χαρακτήρα μεσαιωνικού χαρατσιού και καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των επιχειρήσεων στην περιοχή μας. Ένας φόρος ο οποίος κρίθηκε παράνομος, καταχρηστικός και αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Δωδεκανήσου μπορεί πλέον να νιώθει δικαιωμένος, μετά από τους πολυετείς αγώνες του, καθώς, με την ψήφιση του άρθρου 57 τίθεται και επισήμως το τέλος της αναδρομικής διεκδίκησης από πλευράς Δήμων, των οφειλών των επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου που αφορούν στο ΔΗΦΟΔΩ.

Οι Δήμοι της Δωδεκανήσου, οφείλουν πλέον να σεβαστούν τους Νόμους και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων και να απαλλάξουν τους επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου, που τόσο έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, από ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος που δεν τους αναλογεί.

Δεν υπάρχουν πλέον νομικίστικοι ελιγμοί, στην προσπάθεια συντήρησης έστω και με πλάγιους τρόπους ενός άθλιου καθεστώτος. Η ψήφιση του παρόντος άρθρου αποτελεί την ελάχιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στους καταπονημένους επιχειρηματίες του τόπου, των οποίων τα ΑΦΜ κρατούνται δεσμευμένα για τον παράλογο, παράνομο και καταργηθέντα ΔΗΦΟΔΩ.

Επιτέλους, η τιμωρία των επιχειρηματιών μας έλαβε τέλος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ