Αναγνώριση Λουτρών Μανδρακίου Νισύρου ως Ιαματικών – Στόχος η ανάπτυξη μονάδας σύγχρονου θερμαλιστικού – υδροθεραπευτικού κέντρου

0
1076

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΩΣ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ

 

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ Τεύχος Β’ αριθμός 2433, με το οποίο γίνεται αναγνώριση του φυσικού πόρου «Πηγή Μανδρακίου Δήμου Νισύρου» που βρίσκεται στο Μανδράκι Νισύρου ως ιαματικού. Έπρεπε να περάσουν δεκάδες χρόνια για να φτάσουμε στην αναγνώριση των ιστορικών Ιαματικών Λουτρών του Μανδρακίου. Χρειάστηκαν δυο χρόνια επίμονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Η αναγνώριση αυτή  θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών και θα βοηθήσει τις διαδικασίες παραχώρησης τους σε ιδιώτη που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Νισύρου αποτελούν τα μοναδικά Ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα που εντάχθηκαν σε ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) στις 17-10-2016 μετά από την συνεδρίαση της Διυπουργικής επιτροπής συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αποτελούμενη από τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κύριο Γεώργιο Σταθάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, με προεδρεύοντα τον κ. Σταθάκη, και παρόντος του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικολάου Ματζούφα. Αποφασίστηκε η ένταξη του έργου  «Ανακαίνιση, επέκταση, αναβάθμιση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση των δημοτικών λουτρών Νισύρου.

Αντικείμενο του ΣΔΙΤ είναι η μελέτη, η χρηματοδότηση, η ανακαίνιση και η ανακατασκευή, η συντήρηση, η λειτουργία και η εκμετάλλευση των υποδομών των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονου θερμαλιστικού – υδροθεραπευτικού κέντρου και ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει τουριστικές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων και θα παρέχει υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Η ευόδωση των προσπαθειών για την ανακαίνιση τους θα ξαναβάλει τη Νίσυρο στον χάρτη των λουτροπόλεων, θα αλλάξει την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού και θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της Νισύρου με στόχο την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ