Ενημέρωση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την σεισμική δραστηριότητα στην Κω

0
1409

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου για την σεισμική δραστηριότητα στην Κω.
Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου προβαίνει στην δημοσίευση του παρόντος με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των πολιτών της Κώ, καθώς και την αποφυγή της διάδοσης ανυπόστατων πληροφοριών.

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, βρέθηκε στο νησί της Κω από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου, λίγες ώρες μετά την σεισμική ακολουθία. Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια έμπειρων συναδέλφων, μελών του ΤΕΕ, σε κτίρια και ξενοδοχειακές μονάδες, διαπιστώθηκε το μικρό ως μηδαμινό εύρος των ζημιών.

Το γεγονός ότι οι κτηριακές δομές της Κω ανταποκρίθηκαν της σεισμικής δραστηριότητας, αναδεικνύει τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μηχανικοί τα θέματα που άπτονται των κατασκευών. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αναμφίβολα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τον Αντισεισμικό Κανονισμό, έναν από τους πληρέστερους παγκοσμίως έτσι ώστε να παρεχεται πλήρης ασφάλεια στους πολίτες.

Το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές καθώς και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π), ο οποίος δηλώνει, ότι η μετασεισμική ακολουθία παρακολουθείται επιστημονικώς και κρίνεται φυσιολογική.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επιδείξουν την απαιτούμενη ψυχραιμία αγνοώντας ανυπόστατες πληροφορίες, από πηγές που δεν είναι αξιόπιστες, που μοναδικό σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση αλλά και να εμποδίσουν την καθημερινότητα του νησιού να επανέλθει στην κανονικότητα.

Για τη ΔΕ του ΤΕΕ Δωδ/σου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Στ. Γλυνός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ