Ζημιές και στην Κάλυμνο από τον πρόσφατο σεισμό 6.6R – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών από τους πληγέντες

0
600

Ζημιές και στην Κάλυμνο από τον πρόσφατο σεισμό 6.6R – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών από τους πληγέντες

Περιοδεία στην Κάλυμνο και Τέλενδο του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου

Διήμερη περιοδεία στις 28 – 29.7.2017 πραγματοποίησε στα νησιά της Καλύμνου και της Τελένδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με βασικά θέματα την Πολιτική Προστασία, την Παλλαϊκή Άμυνα και τις αναπτυξιακές δράσεις που απαιτούνται για το νησί της Καλύμνου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Καλυμνίων κ. Γαλουζή Ιωάννη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αρχών και φορέων του νησιού. Καταγράφηκαν οι μεγάλες ανάγκες για αντιπλημμυρικά έργα στο νησί, τα προβλήματα αποσάθρωσης του εδάφους και των κατολισθήσεων που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό της 21.7.2017, την ανάγκη παρέμβασης στο οδικό δίκτυο και ανέγερσης σχολικών κτιρίων. Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας πυροσβεστικού σταθμού και η άμεση αποστολή αξιωματικού ή υπαξιωματικού της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το πυροσβεστικό εθελοντικό κλιμάκιο του νησιού.

  • Από τον πρόσφατο σεισμό της 21.7.2017 υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και σε εκκλησίες στην Κάλυμνο. Σε συνεργασία του Δήμου Καλύμνιων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Π.Ν.Αι. συγκεντρώνονται από τους πληγέντες οι αιτήσεις για αποζημίωσή τους για να αποσταλούν στο Υπουργείο Υποδομών που είναι αρμόδιο.

  • Είχε συνάντηση εργασίας στο Επαρχείο Καλύμνου με τον Έπαρχο κ. Θεμέλαρο και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μπούκη και Σταυλά. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η υποστελέχωση της Π.Ν.Αι. και των προβλημάτων που δημιουργούνται και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Επαρχείου για την προσφορά τους στους κατοίκους του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

  • Είχε συνάντηση με τον Καλύμνιο δήμαρχο κ. Chris Alahouzos του Tarpon Springs των Η.Π.Α., και αντάλλαξε απόψεις για την αναπτυξιακή πορεία της Καλύμνου και τις δραστηριότητες των απόδημων Καλυμνίων στις Η.Π.Α..

  • Παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και φιλοξενήθηκε στη μεσημεριανή εκπομπή του Αιγαίο TV.

  • Στις 29.7.2017 ο κ. Χ. Κόκκινος -λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ρόδο- μετέβη στο νησί της Τελένδου όπου είχε συναντήσεις με τους κατοίκους του νησιού.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ