Σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ Κω! Ζητούν να λειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες! (Συμπαράσταση από Σύλλογο γονέων, Β’ ΕΛΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ)

4
648

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΚΩ –ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ video

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΚΩ –ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ video

Σε δελτίο τύπου  ο βουλευτής Ηλία Καματερός ανακοινώνει  ότι έγιναν συντονισμένες ενέργειες των τριών βουλευτών Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ,  ωστε να περιελήφθη το ΕΠΑΛ Κω στα σχολεία για τα οποία δόθηκε, κατ΄ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2016-2017, έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σε 2 τμήματα. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν στη Β΄ τάξη τα τμήματα:

  1. Πληροφορικής, και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Ωστόσο Οι μαθητές προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη ζητώντας να γίνουν δεκτές από το υπουργείο όλες οι ειδικότητες κι όχι μόνο οι 3  καθώς επίσης, ζητούν να έχουν  ισότιμη εκπαίδευση με τους μαθητές άλλων λυκείων και να μην υποβαθμίζονται τα τεχνικά επαγγελματικά λύκεια με τέτοιες  αποφάσεις.

Ο αγώνας καθώς και οι κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων θα  συνεχιστούν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Βίντεο από dhras.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΠΑΛ Κω

Προς: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Κω

Θέμα: «Μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑ.Λ. Κω»

Με έντονη πλέον δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε χθες 17/10/2016 την οριστική απόφαση του υπουργείου παιδείας να μην λειτουργήσει για το σχολικό έτος 2016-17, ο Τομέας Δομικών Έργων

του σχολείου των παιδιών μας. Πιο συγκεκριμένα με βάση την με αρ. πρωτ. Φ12/159571/Δ4/ 28-09-2016 απόφαση του ΥΠΕΠΘ που αρχικά προέβλεπε ότι δεν θα λειτουργήσουν για φέτος οι εξής τομείς στη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ Κω:

Τομέας Δομικών Έργων, Τομέας Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, Τομέας Πληροφορικής, Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας

Θα θέλαμε εδώ να σας επισημάνουμε τα εξής: αφού κινητοποιήθηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου απαιτώντας να αλλάξει η ως άνω απόφαση του Υπουργού, κρίνοντας την απαράδεκτη, διότι :

– Πολλά από τα παιδιά μας της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ ήδη είχαν σχεδιάσει για του χρόνου να παρακολουθήσουν κάποιον από αυτούς τους τομείς, οπότε είναι έκδηλη και δικαιολογημένη η ανησυχία τους.

– Υπάρχουν παιδιά τα οποία ζήτησαν μεταγραφή από ΓΕΛ στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ για να παρακολουθήσουν μαθήματα κάποιων συγκεκριμένων τομέων.

– Με την μη έγκριση των τομέων αυτών στο ΕΠΑ.Λ Κω θα λειτουργούσαν πλέον μόνο δυο τομείς (Οικονομίας και Μηχανολογίας).

– Το ΕΠΑ.Λ. Κω είναι το μοναδικό λύκειο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο νησί της Κω και εξυπηρετεί και την φοίτηση των μαθητών της Νισύρου.

– Πρόκειται για νησιωτική περιοχή με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες τέτοιες που καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση των μαθητών σε άλλα ΕΠΑ.Λ.

-Σε άλλα όμορα νησιά εγκρίθηκε η λειτουργία αντίστοιχων τομέων και με λιγότερα άτομα.

– Με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση, οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στα πανεπιστήμια και με τον τρόπο αυτό αποκλείονται.

Εχθές τελικά με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας που κοινοποιήθηκε με την υπ αριθμό Φ12/172443/Δ4 16/10/2016,εγκριθηκαν οι τρεις από τους 4 τομείς και με εξαίρεση τον Τομέα Δομικών Έργων, λόγω μη ικανοποιητικού αριθμού παιδιών που επέλεξαν φέτος τον συγκεκριμένο Τομέα και λόγω έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού.

Τα Αιτήματα των παιδιών μας σήμερα μετά από απόφαση τους να καταλάβουν το σχολείο του ΕΠΑΛ είναι αυτονόητα!!!!

1)Δεν μπορεί το Υπουργείο να ακυρώνει τον Τομέα Δομικών Έργων ,

2)Δεν μπορεί κάθε χρόνο τα παιδιά να έχουν τέτοια αγωνία, αν θα λειτουργήσει ο Τομέας ή η ειδικότητα που έχουν επιλέξει ή που ενδιαφέρονται!

Έλεος, δεν μπορεί να υποβαθμίζουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση!

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι το ΕΠΑΛ είναι Δημόσιο Λύκειο!

Είναι σχολείο που πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες και επιλογές για το μέλλον των παιδιών μας!

Κως 18/10/2016

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Κω

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΩ

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών του ΕΠΑΛ Κω , που έχει ως αίτημά του την λειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων του σχολείου τους. Είναι ένας αγώνας δίκαιος που υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε μαθητή του ΕΠΑΛ να επιλέγει την ειδικότητα που επιθυμεί. Αυτός ο αγώνας πρέπει να βρει την στήριξη όλων των μαθητών του νησιού , των γονέων , των εκπαιδευτικών , όλης της τοπικής κοινωνίας. Αποτελούν εμπαιγμό οι δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της κυβέρνησης ότι με τις δικές τους ενέργειες εξασφάλισαν , ΄΄κατ΄ εξαίρεσιν ΄΄ του νόμου , για φέτος την λειτουργία δύο από τους τρείς τομείς που αρχικά δεν είχαν εγκριθεί. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι τομείς σώθηκαν χάρη στον αγώνα των μαθητών . Δεν μας λένε κουβέντα οι κυβερνητικoί βουλευτές για τον νόμο που εξακολουθεί να ισχύει και που κάθε χρόνο θα προκαλεί τα ίδια προβλήματα. Δεν λένε κουβέντα για τον τομέα που ακόμη δεν εγκρίθηκε , αυτόν των Δομικών Έργων. Τι έχουν να πούνε στους μαθητές που έχουν επιλέξει αυτό τον τομέα; Μήπως ότι είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης;

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα είναι στο πλάι των μαθητών του ΕΠΑΛ σε όποιες μορφές κινητοποίησης επιλέξουν.

Διεκδικούμε μαζί τους την έγκριση και του τομέα των Δομικών Έργων. Απαιτούμε την κατάργηση του σχετικού νόμου που βάζει εμπόδια στην επιλογή και λειτουργία τομέων και ειδικoτήτων.

Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των ΕΠΑΛ της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Να μπει τέλος στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και συντονισμενες προσπαθειες.η μονη συντονισμενη προσπαθεια που εκανε και καταφερε ο καματερος ειναι να γεμισει το νησι λαθρομεταναστες και να γελασει τους ντοπιους με το ελικοπτερο του καμμενου.η μονη

  2. Πως τολμήσατε να αφήσετε το ΕΠΑΛ Κω χωρίς τμήμα Γεωπληροφορικής ; Και Γιατί μόνο τρεις εξαιρέσεις στην υπουργική απόφαση και όχι τέσσερις ; Έχετε προσωπικό πρόβλημα με την ηγεσία του σχολείου ;

  3. Είσαι πολύ δυναμική και θα τα καταφέρεις να ανοίξεις όχι μια ακόμα , αλλά αν ήθελες και άλλες ειδικότητες . Είναι πολύ τυχεροί στο ΕΠΑΛ που σε έχουν για Πρόεδρο . Είσαι αγωνίστρια και επαναστάτρια . ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!!!!!!!!

  4. Πάλι βαριούνται ….να κάνουν μάθημα και το ρίχνουν στις καταλήψεις…ει αιλοινες του μαίλωντος….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ