Φινλανδία: Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι – 18χρονος Μαροκινός ο βασικός ύποπτος

0
625

Η νεότερη ανακοίνωση των φιλανδικών αρχών

Ο δράστης είχε κάνει αίτηση για άσυλο – Σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οχτώ – Η αστυνομία συνέλαβε άλλα πέντε άτομα

Ένας 18χρονος Μαροκινός είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας το απόγευμα της Παρασκευής από την οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οχτώ τραυματίστηκαν.

Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο η φιλανδική αστυνομία συμπληρώνοντας ότι πλέον εξετάζει την υπόθεση ως «τρομοκρατική».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα για τα οποία, πάντως, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι σχετίζονται με την υπόθεση. Επίσης, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και για ένα έκτο άτομο από την αστυνομία, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την εθνικότητά του.

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες», εξήγησε η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη», είπε η Γκράνροθ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ύποπτος είχε φτάσει στη χώρα το 2016 και είχε κάνει αίτηση ασύλου, αλλά είναι ακόμη άγνωστο το αν η αίτησή του έχει απορριφθεί, πρόσθεσαν. Πάντως, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MTV, που δεν κατονόμασε την πηγή του, το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο νεαρός Μαροκινός νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου καθώς φέρει τραύμα από όπλο στο μηρό. Η σύλληψή του έγινε σχεδόν 20 λεπτά μετά την επίθεση που πραγματοποίησε και αφού είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό εναντίον του.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο…

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν αρχίσει να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του.

Όπως ανακοίνωσε στα social media η φινλανδική αστυνομία, αρχικά ο άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα με το παιδί, κρατώντας ένα πολύ μεγάλο μαχαίρι και στη συνέχεια τραυμάτισε άλλα πέντε άτομα.

Δείτε βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ