Β’ ΕΛΜΕ: Να παλέψουμε από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς…

6
542

Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές μας και στους γονείς τους!

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Με ελπίδα για τους μαθητές, αλλά και την αγωνία τους για τη μάχη που θα δώσουν για τη μόρφωση. Μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους. Γνωρίζουμε ότι το σημερινό σχολείο δεν είναι αυτό που ανταποκρίνεται στα όνειρά τους. Ξέρουμε, όμως ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να έχουμε ένα σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών αναγκών, που θα διαπαιδαγωγεί ολόπλευρα, που δε θα χωρίζει τους μαθητές σε «καλούς» και «κακούς», που δε θα έχει ταξικά φίλτρα. Αυτή η πεποίθηση μας δυναμώνει , μας φέρνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα τέτοιο σχολείο.

ΕΕΕΕυχόμαστε στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Μαζί με την μάχη που δίνουν καθημερινά μέσα στην σχολική τάξη , τους καλούμε να αντιπαλέψουν τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα. Να μη συμβιβαστούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τις περικοπές, τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, την πετσοκομμένη χρηματοδότηση για την Παιδεία. Να μη συνηθίσουν το γεγονός ότι σχεδόν το 20% των εκπαιδευτικών είναι συμβασιούχοι, απολύονται κάθε καλοκαίρι και μπαίνουν στο Γολγοθά της ανεργίας και της αναμονής.

Να παλέψουμε από την πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς για:

  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

  • Μόνιμους – μαζικούς διορισμούς και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Αύξηση στους μισθούς μας – Ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.

  • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών (12μήνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών κ.ά.).

  • Δωρεάν σίτιση , επίδομα στέγασης, έκπτωση στις μετακινήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, πρωτίστως για τους αναπληρωτές.

  • Στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών με άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και εξασφάλιση της μεταφοράς τους, όπου αυτό απαιτείται. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.

Καλούμε δίπλα μας τους γονείς . Μαζί να αντισταθούμε στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζουν τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες τσάκισαν το λαό, έβαλαν συνολικά το σχολείο στον «κόφτη» των μνημονίων και των αντιλαϊκών κατευθύνσεων Ε.Ε. και ΟΟΣΑ.

Καλή σχολική χρονιά, καλούς αγώνες!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας στόχος για τους μαθητές και την εκπαίδευσή τους, πέντε για τις τσεπες και τις διεκδικήσεις!
    Ξεχάσανε και τα διακαιώματα των μεταναστών,τα οποία είναι σοβαρότερα των υπηρετούντων το Σύνταγμα Πολιτών! Γι’ αυτό δεν προκειται να γίνει τίποτα να αλλάξει η κατάσταση σ’ αυτήν την χώρα.
    Ο Γκρεμός είναι μονόδρομος! Συγχαρητήρια. Τουλάχιστον δεν είναι ψεύτες.

  2. ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

    Την προηγούμενη βδομάδα, προαναγγέλλοντας επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Λιβαδειά για να «ενημερωθεί» (εννοώντας, για να δώσει περαιτέρω οδηγίες…) για την στέγαση των λεγομένων «προσφύγων» σε διαμερίσματα, τελείωνα με την παρακάτω ανοιχτή πρόκληση:«Παρεμπιπτόντως, ενώ παλαιότερα τα κομμούνια δεν άφηναν σε χλωρό κλαρί τους Αμερικανούς πρεσβευτές, κι όπου πήγαιναν τους έστηναν διαδηλώσεις («Yankees go home», κ.τ.λ.), τελευταία δεν κουνιέται φύλλο! Γιατί συντρόφια; Μήπως γιατί στην πραγματικότητα είστε κι εσείς υπό την αιγίδα της πρεσβείας και της CIA, υπέρ του κοινού σκοπού, μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες; Κι αν δεν είναι έτσι, αποδείξτε το! Αν τολμάτε, κάντε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της συνεδρίασης! Άιντε να σας δούμε και να σας… παραδεχτούμε!»…Ε λοιπόν, η επίσκεψη του πρέσβη έγινε, η σύσκεψη έγινε, η επίσκεψή του σε διαμερίσματα που διαμένουν «προσφυγάκια» έγινε και τα κομμούνια –που οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις όπου κι όποτε έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή-, δε φάνηκαν πουθενά, να του φωνάξουν ”ιμπεριαλιστή go home”!
    Το γιατί, είναι προφανές!

  3. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ «ΜΕΣΑ»!

    Λιγότερο από δύο μήνες κράτησε η «ταλαιπωρία» του παρακρατικού συντρόφου των Τσίπρα και Καμμένου με το ψευδώνυμο «Πάντσο», που είχε συλληφθεί την 25η Ιουλίου για πολλά και διάφορα κακουργήματα, καθότι εις βάρος του εκκρεμούσε από τις 9 Μαΐου 2017 ένταλμα του τακτικού ανακριτή για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Και πιο συγκεκριμένα, ότι στις 6 Νοεμβρίου 2012 μαζί με ακόμα ένα άτομο πυρπόλησε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα που είχε προστρέξει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παλαιότερα, είχε στο ενεργητικό του κι άλλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια και στον Άγιο Δημήτριο, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών – έτσι κάνουν όλοι οι «κοινωνικοί αγωνιστές».Έτσι ανταμείβει το μνημονιακό ψευδοκράτος Τσίπρα και Καμμένου τα σκυλιά του!

  4. Η CIA ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400!

    Ξαναχτύπησε (ανενόχλητη φυσικά…) η παρακρατική συμμορία του Ρουβίκωνα, προκαλώντας φθορές με βαριοπούλες στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Turkish Airlines, στον τρίτο όροφο κτηρίου στη λεωφόρο Ποσειδώνος 77 στον Άλιμο. Οι παρακρατικοί επιχείρησαν να σπάσουν και μια δεύτερη πόρτα, αλλά χωρίς επιτυχία.Σύμφωνα με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η επίθεση έγινε λόγω των διώξεων που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα. Αλλά, οι «κακές γλώσσες» επιμένουν, πως αυτή τη φορά οι παρακρατικοί δεν ήταν «ναυλωμένοι» από τους συριζοκαμμένους (που δεν θα τολμούσαν ποτέ να στείλουν τα σκυλιά τους να κάνουν κάτι τέτοιο στους Τουρκαλάδες…), αλλά από την CIA, που αποφάσισε να «τιμωρήσει» τον Ερντογάν Πασά (πλήττοντας το κύρος του, με επιθέσεις σε στόχους τουρκικού ενδιαφέροντος σ’ ολόκληρο τον κόσμο), γιατί αγόρασε τους S – 400 από την Ρωσσία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ