ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λαϊκό γλέντι Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω με αιχμές… Κ. Μακρή: Οι ξενοδόχοι μετράνε ρεκόρ κερδών κι εμείς μετράμε απώλειες κάθε χρόνο..

21
1911

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ικανοποιητική συμμετοχή μελών και φίλων του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω, πραγματοποιήθηκε απόψε, με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά λαϊκό γλέντι, στο πάρκο Ξενία.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον ταλαντούχο μουσικό και τραγουδιστή Λευτέρη Σαρούκος (κιθάρα – τραγούδι), ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κική Μακρή (ξεκινώντας με ευχές στην Πρόεδρο του Σωματείου Ι. Λάμπρου η οποία έγινε για δεύτερη φορά μητέρα).

Η Κ. Μακρή τόνισε χαρακτηριστικά «και τι δεν ακούσαμε φέτος… από σεισμούς-καταποντισμούς μέχρι την κυβερνητική υπηεσχεσιολογία για ανάπτυξη που όλο την περιμέναμε και ποτέ δεν έρχεται… Μέχρι ημερίδες κάνανε προχτές σε σχολείο για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού για να διαφημίσουν στα παιδιά μας τα καλά αυτού του κλάδου στην οικονομία. Εκείνο που δεν είπαν βέβαια οι συνδιοργανωτές είναι τι μισθοί περιμένουν τα παιδιά μας «ως πρακτικάριους» ΙΕΚ ή ως εργαζόμενους στα ξενοδοχεία… Πως γίνεται σε ένα κλάδο που σημειώνει αύξηση κερδών να υπάρχουν πλέον 14 μορφές σύμβασης, αφού η Συλλογική Σύμβαση είναι πλέον μουσειακό είδος, τα ρεπό τιμωρητικά και οι συνθήκες αφόρητες. Πως γίνεται εμείς που υποδεχόμαστε χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο, που καθαρίζουμε, ταϊζουμε, ποτίζουμε, διορθώνουμε και κατασκευάζουμε… Να μην μπορούμε να ξεμυτίσουμε από το νησί ούτε για μια εβδομάδα διακοπών. Πως γίνεται εμείς οι «τυχεροί» εργαζόμενοι του τουρισμού να μένουμε άνεργοι το χειμώνα και να πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τρεις μήνες επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, αφού πάρουμε με καθυστέρηση το όποιο επίδομα από την αποψιλωμένη υπηρεσία. Οι ξενοδόχοι μετράνε ρεκόρ κερδών και εμείς μετράμε απώλειες κάθε χρόνο… Οι μισθοί διαρκώς συμπιέζονται μέχρι να φτάσουν τα 586 ευρώ της Εθνικής συλλογικής σύμβασης. Τα ωράρια τεντώνονται μέχρι 10 και 12 ώρες. Οι εργασιακές σχέσεις επιδεινώνονται με την επέκταση κάθε είδους και μορφής ελαστικής εργασίας. Με επίθεση στα όρια συνταξιοδότησης, το ασφαλιστικό, το εφάπαξ, τα βαρέα και ανθυγιεινά στα οποία εντάσσονταν μια σειρά από ειδικότητες. Οι περικοπές ακόμα και στο επίδομα ανεργίας κάνουν την επιβίωσή μας ακόμα πιο δύσκολη. Εποχικοί, ενοικιαζόμενοι, εκ περιτροπής, έξτρα.. είναι μερικές μόνο από τις μορφές εργασίας που προσφέρουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο προσωπικό τουςδίπλα στη μαθητεία, την πρακτική άσκηση, στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για τους άνεργους. Φτάσανε ακόμα και φέτος ότι δεν θα πάρουν τα επιδόματα άδειας με την καταγγελία της σύμβασης, που είναι απαραίτητη για την επιδότηση ανεργίας, τη στιγμή που έχουν επιβάλει συμβάσεις που λήγουν σήμερα . Δεν δίνουν δηλ. απόλυση για να μην πάρουν επίδομα ανεργίας. Η κυβέρνηση, οι βουλευτές κλπ κάνουν υποκλίσεις μπροστά στον «ευεργέτη» ξενοδόχο. Είναι αυτή ζωή; Η κούραση; Η ένταση; Η ανέχεια; Από το σπίτι στη δουλειά και από τη δουλειά στο σπίτι; …. Θέλουν σιγή ασυρμάτου στους χώρους δουλειάς. ΔΕΝ τους κάνουμε τη χάρη. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά με στόχο τη μαζικοποίηση του Σωματείου μας, την ανανέωσή του με νέους και νέες που έμαθαν από μικρή ηλικία τι σημαίνει «τουριστική ανάπτυξη», «μαθητεία» κλπ. σταθεροί στις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.»

Ακολούθησε ένα πολύ κεφάτο λαϊκό γλέντι με τον Κώστα Παπαδόπουλο (μπουζούκι-τραγούδι) και τον Σωκράτη Γρατσάνη (κιθάρα-τραγούδι).

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελληνες σκλαβοι τωρα ερχονται σκλαβοι απο πακισταν ασια αφρικη

    χαρα οι ξενοδοχοι.σκλαβοι παντου.ετοιμη πελατεια

  2. Σε όλα τα ξενοδοχείο δουλεύουν αδήλωτη Πακιστανη και Τώρα πηγενου και τους περνούν έξω από το hot spot για δουλειά 6 ήταν σε ένα αυτοκίνητο 🚗 μια μέρα τους αφισαν και ήταν τα ρούχα τους βρόμικα από την δουλειά την άλλη μέρα άλλο αυτοκίνητο 🚗 άφησε άλλους4. Η μήπως δεν γνωρίζει κ Μακρή για τα 12ώρα που επιβάλουν η ξενωδοχει στους εργαζόμενους και αν δεν θέλουν να δουλέψουν την άλλη σεζόν δεν μπορείς να βρεις δουλειά τη κάνετε ???

  3. Σε ένα ξενοδοχείο δούλευε ένας γνωστός μου δωδεκαωρα όταν είπε δεν μπορώ άλλο ο μετρ των απείλησε την επόμενη σεζόν ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει πουθενά γιατί ποιός τον ρώταγε για τον συγκεκριμένο υπάλληλο θα έλεγε τα χειρότερα

  4. Είχαμε τους Αλβανούςτους έκαναν τ μάγκες κηκλοφοραν μετά καλύτερα αυτοκίνητα τα παιδιά τους καλοντημενα Τώρα έχουμε του πακιστανούς και εσύ φάε βουβές

    • Καλά μάθε να γράφεις σωστά ελληνικά και ξαναέλα μποχαλοναζίδιο που σας φταίνε οι Αλβανοί αρχιτεμπέληδες!

  5. ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΛΠ

    ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

  6. Δεν ελέγχονται για τίποτα,ούτε για φορολογικές παραβάσεις,ούτε για Εργασιακές παραβάσεις,ούτε για κατασπατάληση Κρατικών πόρων με εικονικά τιμολόγια,και φάγωμα επιδοτήσεων.Αντίθετα,ευνοούνται με διάφορες ρυθμίσεις,φοροαπαλλαγές και χαρακτηρίζονται πυλώνες ανάπτυξης,ενώ διαλύουν Τοπικές Κοινωνίες και καταπατούν Ανθρώπινα Δικαιώματα!!!Περιμέναμε την Αριστερά που υποστηρίζετε να επέμβει και να εξομαλύνει την Τραγική κατάσταση,αλλά ΑΥΤΟΙ,είναι χειρότεροι.Πιο χαώδεις ανισότητες,και με διπλό προσωπεία!!!!Και σεις όμως ανέχεστε το γεγονός ότι 80% των υπαλλήλων είναι από Αλβανία και κατοικούν εκτός Κω!!Πιο μιζέρια δεν γίνεται!!!Αλήθεια γι αυτούς που έχασαν την δουλειά τους και βρέθηκαν στον δρόμο λόγω σεισμού,ποιος νοιάστηκε?Ποιος ενδιαφέρθηκε αν ζητιανεύουν για να επιβιώσουν.Ποιες αποζημιώσεις και κουραφέξαλα?Γυναίκα καμαριέρα που έχασε τη δουλειά της,πεινάει!!!!!!

  7. Ψευτοαριστεροί....όταν τέλη Αυγούστου καταγγέλθηκε στο Σωματείο ,απειλή για απόλυση

    και τρομοκρατική επιθετική συμπεριφορά σε ζωόφιλο σερβιτόρο από ΑΝΏΤΕΡΟΥΣ στην Ιεραρχεία γνωστού All Inclussive,δεν καταγγέλθηκαν ούτε οι Σωματικές βλάβες,ούτε και οι απειλές ακόμα και από αστυνομικά όργανα ,που ήταν παρόντα>>>>ρεζίλια…..Έθνος Ανάδελφον!!!

  8. Βρε παιδιά δεν μπορώ να το καταλλάβω. Αφου δεν σας αρέσει και σας βασανίζπυν γιατί δουλεύετε στα ξενοδοχεία; σας αναγκάζει κανείς;

    • Αφού μας το παίζεις άνετος και επιλεκτικός ως προς τα εργασιακά,πες μας και πως καταφέρνεις και τα βγάζεις πέρα? Δεν έχουμε όλοι μάλλον τα ‘προσόντα ‘ σου.

    • Τομαρισμός είναι μία λέξη-παρομοίωση παράγωγο της λέξης τομάρι...

      Οφείλουμε όλοι μας να δούμε ότι με το ίδιο καράβι ταξιδεύουμε και αν βουλιάξει αφορά και πρέπει να αφορά όλους μας.

      Ο τομαρισμός δεν είναι τιμή και εξυπνάδα αλλά ντροπή…
      Όσο και να ζεις σε άλλο κόσμο ή σε άλλο πλανητικό σύστημα,ε…κάποια στιγμή θα ρθει και η σειρά σου!!!!Είναι Νόμος .

    • ..παστωμένος και αλατισμένος….για χρήση ορεκτικού μετά σκορδαλίας και κολοκυθίων μετά ριγάνεως

  9. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκοσμίου Φόρουμ του Νταβός η Χώρα μας είναι το πιο σπάταλο κράτος

    Στην 132η θέση από 137 κράτη,ανάμεσα σε αυτά και Αφρικανικές Δημοκρατίες,η κατασπατάληση Δημοσίων Χρημάτων είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στα Κράτη του Δυτικού Κόσμου,ένα μπουρδέλο κυριολεκτικά,με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς που υπάρχουν.Ανάμεσα σ αυτά είναι και το φάγωμα επιδοτήσεων από All Incluss,που ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών να αρχίσει ελέγχους συστηματικούς,μέχρι τώρα κυνηγούσε τον μικροεπαγγελματία και τον τυροπιτά,όπως έλεγε ο Πάγκαλος,αλλά τον Διέψευσαν τα ίδια τα Οικονομικά στοιχεία,που τώρα πια τα διαχειρίζονται και ξέρουν οι Ξένοι πιστωτές!!!!Ματώνει ο Εργαζόμενος και οι Ξενοδόχοι επενδύουν με ξένα κόλλυβα!!!!

  10. Ενώ ο μέσος μισθός βρίσκεται στο 50% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου,με 26% Ανεργία,και τόση μετανάστευση

    με καταργημένα τα υποτυπώδη προστατευτικά μέτρα της Εργασίας,έχουν μειωθεί οι αποζημιώσεις,στον τομέα της Εργασίας είμαστε στην 110η θέση από 137 χώρες μέλη…Καταντήσαμε Αφρικανοί με φύλαρχες ‘Ρας’ τους Ψευτοαριστερούς,που δεν αποδέχονται την πραγματικότητα και ζούνε στις ψευδαισθήσεις.Είναι επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν Παγκοσμίων πριν μία Εβδομάδα(πηγή Οικονομικός Συντάκτης Γρηγ.Νικολόπουλος για επαλήθευση.)Υπάρχει η Έκθεση στο Δίκτυο,επίσημη και υπογεγραμμένη!!! αυτά για τον μπούφο από πάνω που απορεί….(προφανώς με τη θεωρία του Γεμάτου Στομάχου)!!!!

  11. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

  12. 12 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

  13. ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΥΝΏΝΥΜΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟY ΙΧΘΥΟΣ...ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ;

    T ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ‘ΚΟΠΑΔΙΟΥ ΧΡΥΣΟΨΑΡΩΝ’ !!!

  14. Kάθε χρόνο και λιγώτεροι. Ποιά η αξία αυτού του κόμματος; Πρέπει να το κλείσετε το μαγαζί δεν αντιπροσωπεύει κανένα πλέον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ