Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Κάλεσμα στην αποψινή κινητοποίηση 6μμ στην πλ. Ελευθερίας

1
615

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.2242027936 ΦΑΞ.22420-22394

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις αυτήν την περίοδο στην χώρα μας αναδεικνύουν την ολομέτωπη επίθεση που συνεχίζεται απέναντι στα δικαιώματά μας, σε όλους τους τομείς που αφορούν την ζωή μας και προέρχονται από την συγκυβέρνηση την Ε.Ε και την μεγαλοεργοδοσία.

Εξελίξεις που είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος και έχουν να κάνουν με, τη συνέχιση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, με νέα σκληρότερα μέτρα και μοναδικό σκοπό όλων αυτών, την αύξηση τους κέρδους των λίγων που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα μας.

Η διοίκηση του Σωματείου παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις αυτές συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:

1.

Βρισκόμαστε στην περίοδο που εκατοντάδες εργαζόμενοι στο τουρισμό θα στηθούν άλλη μια χρονιά στις ουρές του ΟΑΕΔ, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την επιδότηση της ανεργίας. Αυτά που ζήσαμε πέρυσι με την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος δεν πρέπει να τα αφήσουμε να επαναληφθούν.

Το Σωματείο έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο εργασίας αλλά και στον ΟΑΕΔ με τα αιτήματά για:

  • έγκαιρη καταβολή του επιδόματος

  • στελέχωση του τοπικού ΟΑΕΔ με μόνιμο προσωπικό

  • επιδότηση των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  • Επίδομα ανεργίας στα 600 €

Η διοίκηση το Σωματείου το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο ώστε να κάνουμε γνωστές τις διεκδικήσεις μας αλλά και να ζητήσουμε την δική τους παρέμβαση για τα παραπάνω.

2.

Mε αφορμή την 3η αξιολόγηση χτυπάνε την συλλογικότητα και την οργανωμένη πάλη φέρνοντας αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Στόχο έχουν να βάλουν τους εργαζόμενους στο γύψο, με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και Ε.Ε. να παίρνουν τα ‘’μέτρα’’ τους ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις του.

Είμαστε ενάντια στις όποιες αλλαγές και στην κατάργηση δικαιωμάτων, συνυπογράφουμε το κείμενο συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν συλλογικά αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει για συζήτηση στη βουλή την αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο.

3.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, δίνουν γη και ύδωρ στα γεράκια ΗΠΑ κ’ ΝΑΤΟ. Τα συγχαρητήρια που πήρε η κυβέρνηση από αυτούς που δημιουργούν φτώχεια- πολέμους -προσφυγιά πρέπει να μας βρουν απέναντί τους.

Είμαστε ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε παραμάγαζο των ιμπεριαλιστών με σκοπό το αιματοκύλισμα των λαών.

Το Σωματείο δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο σε αυτά και μάλιστα όταν βρισκόμαστε σε μια πολυπόθητη απ’ όλους περιοχής του Αιγαίου.

Η προετοιμασία του Άραξου για πυρηνικά, οι παραχωρήσεις βάσεων, λιμανιών κ’ αεροδρομίων αλλά και έμψυχου δυναμικού στις λυκοσυμμαχίες, πρέπει να μας οδηγήσει εμάς τους εργαζόμενους, στην καταδίκη αυτής της πολιτικής, που ετοιμάζει με αυτόν τον τρόπο νέους σφαγιασμούς λαών.

Είμαστε ενάντια σε όλα αυτά και υπογράφουμε κοινό κάλεσμα φορέων και σωματείων καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές.

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε

Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί

Στοπ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Έχοντας όλα αυτά μπροστά μας η συμμετοχή στη συγκέντρωση, 9 Νοέμβρη 2017, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα κρίθηκε αυτονόητη. Είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις 9 του Νοέμβρη στις 18 :00 στην Πλ. Ελευθερίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Διαβαζοντας τη τελευταια προταση πιστηκα θα παω.Εναντια στα Πυρινικα του Νατο και ΗΠΑ….της Β Κορεας ειναι τα καλα.Ελεος προβατακια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ