Βιβλίο-σοκ 42χρονης που ήταν πέντε μήνες σε κώμα: Είχα εφιάλτες ότι με βίαζαν άγρια και παρά φύση

0
1939

 Πώς είναι να σε πατάει φορτηγό, να πεθαίνεις, να επιστρέφεις, να περνάς από 29 χειρουργεία και να βρίσκεσαι πέντε μήνες σε τεχνητό κώμα;

Η 42χρονη σήμερα Κολίν Κέλι Αλεξάντερ, η οποία έζησε όλες αυτές τις εμπειρίες αφού χτυπήθηκε από φορτηγό τον Οκτώβριο του 2011, τις περιγράφει με τρόπο που κόβει την ανάσα στο βιβλίο της με τίτλο «Gratitude in motion».

H Αλεξάντερ είχε μόλις παντρευτεί και προσπαθούσε να αποκτήσει μωρό, όταν είχε αυτό το ατύχημα που σχεδόν κομμάτιασε το κορμί της. Η μοίρα δεν της έδειξε κανένα έλεος, αφού είχε προηγουμένως υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο το 2007 και έδινε μάχη με τον λύκο για χρόνια. Η ίδια τώρα λέει ότι είναι ευγνώμων που τα πέρασε όλα αυτά, αν και σπεύδει να τονίσει ότι υπάρχουν δύο πράγματα που την κάνουν ακόμα να «σπάει»: οι αναμνήσεις από την εμπειρία του κώματος και ότι δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ παιδί.

«Για εβδομάδες ένιωθα σαν να ήμουν εγκλωβισμένη σ’ έναν εφιάλτη, φυλακισμένη στο κορμί μου. (…) Ημουν τόσο ζεστή συνέχεια, που ένιωθα σαν να έχει πάρει φωτιά το σώμα μου. (…) Κάποιες φορές άκουγα μια γνώριμη φωνή και αυτό μου έφερνε μια κάποια αίσθηση παρηγοριάς» γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το πιο κακό κομμάτι του κώματος ήταν τα όνειρα. «Πάλι και πάλι είχα εφιάλτες ότι με βίαζαν άγρια και παρά φύση. Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε τότε και τι ευθυνόταν γι’ αυτές τις τρομακτικές εικόνες, αλλά τώρα ξέρω ότι είχα αυτούς τους εφιάλτες όταν το ιατρικό προσωπικό μού έκανε αλλαγές στις πληγές» αποκαλύπτει η Αλεξάντερ, η οποία είχε κυριολεκτικά σκιστεί στα δύο από το ορθό ως το αιδοίο της.

espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ