Έκτακτο: Σεισμός 7,5 ρίχτερ στο Μεξικό [εικόνα & βίντεο] Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών

0
1435

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών

Σεισμός στο Μεξικό: Στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα συνετρίβη την Παρασκευή (16/02) σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος, με τους ανώτερους αξιωματικούς να επιζούν.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή, όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.

mexis

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα Αλεχάντρο Μουράτ δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα που σημειώθηκε την ώρα που το ελικόπτερο προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter αναφέροντας ότι οι δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο.

Οι αξιωματούχοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να δουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την αγροτική πολιτεία και την Πόλη του Μεξικού χθες βράδυ.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν και οι σειρήνες ήχησαν, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Ήδη πέντε μήνες μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

Ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών έπληξε την Παρασκευή το νότιο Μεξικό και έγινε αισθητός στην Πόλη του Μεξικού, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν κοντά στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 43 χλμ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Πολιτείας ανέφερε ότι δεν έχουν καταγραφεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν για περισσότερο από ένα λεπτό και η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι, τόνισε το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΒΙΝΤΕΟ

 

Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι, τόνισε το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ