Μηνάς Χατζηαντωνίου: Σοβαρές σκέψεις και δράσεις σαν παιχνίδισμα!

4
1095

 

Σοβαρές σκέψεις και δράσεις σαν παιχνίδισμα! 14.3.2018

Του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου

Συμπολίτισσες και συμπολίτες!

Έφυγε και η Τετάρτη 14.3.2018, η παγκόσμια ημέρα του περίφημου μαθηματικού «π» (του λόγου περιφέρειας προς την ακτίνα κύκλου= 3,14). Επίσης μια μέρα που τιμήσαμε τη μνήμη του Κύπριου ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη (14.3.1957), γιορτάσαμε τα γενέθλια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, και αποχαιρετήσαμε από την επίγεια ζωή το διάσημο αστροφυσικό και Άνθρωπο Στίβεν Χόκινγκ. Στις14 Μαρτίου γεννήθηκε το 1879 στην Ουλμ της νότιας Γερμανίας ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και πέθανε στο Λονδίνο  το 1883 ο Καρλ Μάρξ

Μία μέρα μετά την Τρίτη και 13,(Αριθμού της αναγέννησης που καθαρίζει και εξαγνίζει και όχι της γρουσουζιάς…), με το μήνυμα μας : «Την επομένη τι απομένει;» και πέντε ημέρες μετά τις 10.03.2018, ημέρας ολοκλήρωσης της 40ημέρου αναδραστικής περιόδου μας (30.01 έως 10.03 = 40 ημέρες, με όλο τον συμβολισμό, τη διάσταση και την προκλητικότητα του αριθμού 40)!

Αναλογιστήκαμε πόσο γρήγορα έφυγαν οι 5 αυτές μέρες και μπορέσαμε επίσης να συνειδητοποιήσουμε πόσο γρήγορα φεύγουν τα 5 χρόνια της θητείας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και συμβουλίων!

Μια μέρα μετά την διαβούλευση του κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο με παράγοντες, συλλογικότητες και υπηρεσίες, για την προετοιμασία του περιφερειακού συνεδρίου του Νοτίου Αιγαίου στο νομό μας που θα γίνει μετά το Πάσχα.

Εμείς θέτουμε τα ερωτήματα: Πόσοι το ξέρουν ή θα το μάθουν, πόσοι και ποιοι θα συμμετάσχουν ουσιαστικά, πόσο έχει γίνει ή προλαβαίνουμε να γίνει μια συστηματική προετοιμασία, ποια θα είναι τα αποτελέσματα και σε ποιο βαθμό θα πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες, τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις του! Ποιους πραγματικά θα βοηθήσουν και ποια ανάπτυξη επιδιώκουμε! Πόσο γνωρίζουμε ή έχουμε αναλύσει αναδραστικά τα αποτελέσματα των προηγούμενων συνεδρίων μετά την απελευθέρωση!

Πέρασε μια εβδομάδα από τον εορτασμό της Απελευθέρωσης και Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα! Μελετήσαμε τις εκδηλώσεις και δράσεις που έγιναν στη Δωδεκάνησο, εντός και εκτός Ελλάδος και προσπαθήσαμε να δούμε πόσο πραγματικά είχαν απήχηση και πόσο έπαιξαν το ρόλο τους για την πλατιά και σε βάθος ενημέρωση και συνειδητοποίηση του Ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων λαών ή ακόμα και των κέντρων που καθορίζουν και ελέγχουν την ζωή και την… τύχη μας!

Από σήμερα έχουμε ακόμα μια εβδομάδα έως 21.04 .2018, την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας και της επίσημης έναρξης της Άνοιξης, την παγκόσμια ημέρα Ποίησης, την ημέρα κατά του Ρατσισμού, για το Σύνδρομο Down, της Δασοπονίας και του Ύπνου. Ημερομηνία που κλείνουμε τις πρώτες 80 ημέρες του έτους, πηγαίνοντας προς την Ανάσταση(8/4/18) αλλά και στις 10.04.2018 που θα κλείνουμε τις πρώτες 100 ημέρες( για ένα πρώτο τολμηρό απολογισμό) αυτού του τόσο σημαντικού, κομβικού και καθοριστικού χρόνου για την πορεία της πατρίδας μας!

Σε μια εβδομάδα κλείνουν οκτώ μήνες από τον καταστροφικό σεισμό στην Κω (21/7/2017) με όλες τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσε αλλά και με την πρόκληση για μια άλλη ανάπτυξη και προοπτική του τόπου μας.

Σε μια εβδομάδα επίσης κλείνουν δύο μήνες από την έναρξη του 2ου τετραμήνου στην Εκπαίδευση(21/1/18) και βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για το τέλος της σχολικής περιόδου. Ταυτόχρονα είμαστε μπροστά στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου!

Αγαπητές και αγαπητοί μου! Όλα τα παραπάνω τα ανέφερα σαν ένα ακόμη παιχνίδισμα,! Όμως έχουν τη σημασία και σημειολογία τους, μας προκαλούν επιτακτικά και μας παραπέμπουν σε σκέψεις, συνεννόηση, συνεργασία και δράση! Πολύ πιο σοβαρά βεβαίως είναι τα ζητήματα της εκρηκτικής και επικίνδυνης πολιτικο-στρατηγικής κατάστασης στην εγγύς και ευρύτερη περιοχή μας, της οικονομικής εξαθλίωσης και αβεβαιότητας, παρά τις όποιες προσπάθειες των στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού! Του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και της εθνικής κυριαρχίας με μεθοδεύσεις που δεν έχουμε ακόμα δυστυχώς συνειδητοποιήσει και που πολύ σύντομα θα είναι πια πολύ αργά!! Για αυτά και για τόσα άλλα κοινωνικά, πολιτισμικά, υπαρξιακά και αξιακά θέματα έχω γράψει, έχω πει, έχω πράξει πολλές φορές χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, περιμένοντας να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με συνείδηση, γνώση και επίγνωση ! Δεν μπορεί να αφήσουμε την κατάσταση έτσι! Η λάθος πορεία μας, οι λάθος επιλογές, η λάθος νοοτροπία μας, οι λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις, οι λάθος στάσεις, τάσεις και αντιδράσεις μας συνθέτουν συνεχώς ένα τεράστιο Ολιστικό Λάθος που θα είναι καταστροφικό και ανεπανόρθωτο!!! Μπορεί να μην γίνομαι κατανοητός ακόμα μια φορά!! Ευτυχώς( μπορεί και δυστυχώς) πολύ σύντομα θα γίνουν κατανοητά, όσα δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κατανοήσουμε! Μελετώντας τις φράσεις: « Ο καλύτερος φίλος του καλού είναι το καλύτερο», «Κάνουμε το θυμό επιθυμία, την απόγνωση γνώση και την απογοήτευση γοητεία» και την παλαιότερη « Αγάπη και αλήθεια, που πονάνε και γλυκαίνουν», ας ανοίξουμε τα μυαλά, τα φτερά και την καρδιά μας για μια πραγματική προσωπική, συλλογική, εθνική και πανανθρώπινη … Άνοιξη!!

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνος ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έγραψες πάλι
    Δεν θα σε καταλάβουν οι πολλοί αλλά δεν πειράζει. Πότε δεν ήσουν για τους πολλούς. Λίγοι και καλοί.

  2. Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου
    Ευχαριστώ όλες και όλους που διάβασαν το κείμενο μου και περισσότερο όσες και όσοι το δήλωσαν στο FB! Ευχαριστώ το συνάδελφο μαθηματικό Νίκο Γέροντα που επεσήμανε το εκ παραδρομής μαθηματικό λάθος:( Π=3,14= περιφέρεια /διάμετρο)! Να ξέρετε πάντως, ότι από το διάλογο,τον αντίλογο τη δράση και την αντίδραση για τα τεκταινόμενα στο τόπο μας,δεν θα ξεφύγει η τελματωμένη και αποχαυνωμένη κοινωνία μας!!! Και πάλι ευχαριστώ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ