«Εμφύλιος» στο Λονδίνο για τον διαρρήκτη που σκοτώθηκε από 78χρονο ιδιοκτήτη σπιτιού στο οποίο εισέβαλε

0
649

Κάτοικοι της περιοχής South Park Crescent κατέβασαν και ποδοπάτησαν τα λουλούδια και τα αφιερώματα στον 37χρονο δράστη

Στα πρόθυρα «εμφυλίου» βρίσκεται η περιοχή του South Park Crescent στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το θάνατο ενός 37χρονου διαρρήκτη από τον 78χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο εισέβαλε.

Ντόπιοι κάτοικοι αντέδρασαν με βία στη θέα του φράχτη με τα αφιερώματα αγάπης και τα λουλούδια που είχαν δημιουργήσει η οικογένεια και οι φίλοι του Henry Vincent, ή αλλιώς Henry Boy, όπως τον αποκαλούσαν. Μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο σημείο, έκοψαν με ψαλίδι τις κορδέλες και κατέβασαν από το φράχτη τα αφιερώματα, ενώ στη συνέχεια τα ποδοπάτησαν στο πεζοδρόμιο. Το πρωί, υποστηρικτές του διαρρήκτη κρέμασαν εκ νέου τα αφιερώματα. Τότε, ένας από τους κατοίκους της περιοχής και πιθανόν ο πιο… ενεργός απ’ όλους, δήλωσε ότι «αυτά πρέπει να καούν» και τα κατέβασε εκ νέου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιδράσει εξ αρχής για το φράχτη αφιερωμάτων στον διαρρήκτη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο 78χρονος Osborn-Brooks ορθώς διαφύλαξε με κάθε τρόπο την περιουσία και την ανάπηρη σύζυγό του. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούν αδιανόητο να τιμωρηθεί ο 78χρονος για την αντίδρασή του, απέναντι σε τρεις οπλισμένους άντρες που εισέβαλαν στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος διαρρήκτης που έχασε τη ζωή του από τον 78χρονο ιδιοκτήτη, ήταν οπλισμένος με ένα κατσαβίδι. Η Scotland Yard συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει και διχάσει την κοινή γνώμη στη Βρετανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, βρίσεκται στα ίχνη του 28χρονο Billy Jones Jeeves, ο οποίος φέρεται να ήταν ένας από τους συνεργούς του Herny Vincent στη ληστεία της 4ης Απριλίου.

Οι συγγενείς του διαρρήκτη, εκτός από τα λουλούδια και τα αφιερώματα, εκτόξευσαν απειλές εναντίον του 78χρονου, τον οποίο αποκάλεσαν «δολοφόνο». Για το λόγο αυτό, ο ίδιος και η ανάπηρη σύζυγός του, μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, όπου φυλάσσονται από μυστικούς αστυνομικούς.

Νωρίτερα, ο φράχτης με τα αφιερώματα και ιδιαίτερα τα μηνύματα από τα παιδιά του διαρρήκτη, είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη. «Θα μας λείψεις», έγραφαν στα μπλε μπαλόνια. «Μπαμπά, δεν έχει σημασία τι λένε οι ξένοι για σένα. Εμείς γνωρίζαμε ποιος ήσουν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο που με διαπερνά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο γράμμα του ένα από τα παιδιά του 37χρονου. «Ήσουν πολύ καλός για να περπατάς σε αυτή τη γη», έγραψε στο αφιέρωμά του ο πατέρας του Henry Boy.

Μία εγκληματική ενέργεια, η αντίδραση του ιδιοκτήτη και ο θάνατος ενός εκ των δραστών, είχαν ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα περίεργο κλίμα, ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση για το δικαίωμα του εκάστοτε ιδιοκτήτη να υπερασπίζεται τους ανθρώπους και την περιουσία του. Στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, η περιοχή μοιάζει με καζάνι που βράζει. Χθες ήταν ο φράχτης, σήμερα οι κάτοικοι που κατέβασαν τα αφιερώματα. Η αστυνομία βρίσκεται ήδη σε επαγρύπνηση, προκειμένου να προλάβει το επόμενο επεισόδιο μίας υπόθεσης που έχει πολλές πτυχές.

Η διαμάχη έχει μεταφερθεί και στο διαδίκτυο…

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ