Οι Βρυξέλλες αποσύρουν από τα νησιά μας τους ειδικούς για την καταγραφή προσφύγων

7
295

Με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ο Βέλγος υφυπουργός  και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA  αποφάσισε την ανάκληση όλων των Βέλγων εμπειρογνωμόνων από τα ελληνικά νησιά – Δείτε την επιστολή του προς τον Γ. Μουζάλα

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων αποφάσισε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν, με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ, που αποτελεί και το κεντρικό πρωτοσέλιδο, της σημερινής έκδοσης της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου De Standaard υπό τον τίτλο «Ο Φράνκεν παίρνει πίσω τους ειδικούς για θέματα ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ειδικότερα ότι μέχρι πριν λίγες μέρες εργάζονταν δεκάδες Βέλγοι εμπειρογνώμονες στα ελληνικά νησιά, αλλά από την περασμένη εβδομάδα έχουν όλοι τους κληθεί να επιστρέψουν στο Βέλγιο γιατί η κατάσταση στα ελληνικά νησιά πάει «από το κακό στο χειρότερο».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που αποκαλύπτει το protothema.gr ,  ο Βέλγος υφυπουργός εκφράζει τον φόβο ότι «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί». Για τον λόγο αυτό ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη, ένα σχέδιο ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Ο τριανταοκτάχρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στην βελγική κυβέρνηση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του, τον Οκτώβριο του 2014, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία του στα ενενηκοστά γενέθλια του Βέλγου φιλοναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής Μπόμπ Μας.

Δείτε την επιστολή εδώ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ

  2. Ηλθε η στιγμη να καταλαβουμε ολοι μας τι προκειται να συμβει στα νησια που ειχαν επιλεγχθει από την κυβερνηση για μονιμη εγκατασταση των λαθρομεταναστων.Η RYANAIR εφυγε,οι Βελγοι φευγουν μηπως γνωριζουν περισσοτερα απο εμας;Ποιοι αλλοι θα ακολουθησουν;

    • εμεις ποιοι αλλοι;;και μετα θα μεινουν οι ισλαμολαγνοι και οι μουσουλμανοι να αλλαζουν οτι μπορουν μεταξυ τους

  3. Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκε η στρατιωτική διοίκηση Χίου (96 ΑΔΤΕ) μετά τις χθεσινές συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας και πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς διακριβώθηκε ότι οι μετανάστες εμφανίστηκαν με λοστούς και φορητούς εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι αναισθητοποιούν αυτούς που δέχονται την εκκένωση.
    Με τουλάχιστον δύο σήματα από την ΑΣΔΕΝ, οι μονάδες του νησιού διατάχθηκαν να λάβουν αυξημένα μέτρα φύλαξης των αποθηκών και των προσβάσεων σε οποιαδήποτε εγκατάσταση που περιέχει «επικίνδυνο» (όπλα, πυρομαχικά, καύσιμα) υλικό.http://www.pronews.gr/

  4. ΧΙΟΣ .οι μετανάστες εμφανίστηκαν με λοστούς και φορητούς εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος,

    Στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, υπήρξε ευρεία χρήση και των δύο ειδών όπλων, εκτός από βόμβες μολότοφ, που άγνωστο πώς, προμηθεύτηκαν οι μουσουλμάνοι. Τα βανζινάδικα της Χίου απαγορεύεται να πωλούν καύσιμα σε μπιτόνια, μπουλάκια κλπ και οι πρόσφυγες με τους μετανάστες δεν έχουν αυτοκίνητα. Πού βρήκαν την βενζίνη και πώς εξασφάλισαν ακόμα και αυτά τα «ταπεινά» υλικά για να φτιάξουν βόμβες μολότοφ;ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  5. μαλλον κι εδω οι χρυσαυγιτες φταινε.οταν βγαλετε τις τσιμπλαρες απ τα ματια σας φραπεδολιαστοι που εχετε μαθει στα ετοιμα και στην λαμογια ισως τοτε ο τοπος να δει ασπρη μερα μεχρι τοτε συνεχιστε να κοιμαστε αλλα καλου κακου κλειδωστε και καλα.εκτοοοοοοοος κι αν το επιθυμειτε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ