Απίστευτα περιστατικά που έχουν συμβεί στις χειρουργικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο!

0
207

Μία χειρουργική επέμβαση, όσο εύκολη κι αν είναι, μπορεί πάντα να κρύβει μία πιθανότητα να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας.

Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, όπου οι γιατροί έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο χειρουργείο. Δείτε παρακάτω τα πιο απίστευτα περιστατικά που έχουν συμβεί σε χειρουργεία!

Η κλινική γονιμότητας χρησιμοποίησε λάθος σπέρμα

Η σύζυγος ενός ζευγαριού στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να μείνει έγκυος μετά από αρκετές προσπάθειες εξωσωματικής. Η εγκυμοσύνη της γυναίκας κυλούσε ομαλά, μέχρι και τη στιγμή του τοκετού. Μόλις γεννήθηκε το παιδί, το 2004, είδαν ότι το δέρμα του ήταν πολύ πιο σκούρο και από των δύο γονιών.

Μετά από εξετάσεις DNA που έκαναν οι γιατροί, αντιλήφθηκαν ότι η κλινική είχε χρησιμοποιήσει το σπέρμα ενός άλλου άντρα και όχι του συζύγου της γυναίκας. Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν αγωγή εναντίον της κλινικής και του ανθρώπου, που «ανακάτεψε» τα δείγματα.

Έκαναν λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς και πνεύμονα

Η 17χρονη Jésica Santillán πέθανε 2 εβδομάδες μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων, από ασθενή που ο τύπος αίματος δεν ταίριαζε με του κοριτσιού. Οι γιατροί δεν έλεγξαν πριν από το χειρουργείο, αν τα όργανα είναι συμβατά.

Στην προσπάθεια των γιατρών να διορθώσουν το λάθος τους, έκαναν και δεύτερη μεταμόσχευση. Όμως, το δεύτερο χειρουργείο απέβη μοιραίο για το κορίτσι, καθώς έπαθε εγκεφαλική βλάβη και πέθανε.

Η 17χρονη Μεξικανή, πήγε στις ΗΠΑ για να βρει ιατρική θεραπεία για την καρδιά της. Ήλπιζε ότι οι μεταμοσχεύσεις στην καρδιά και στους πνεύμονες θα βελτίωναν την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί πήραν τα μοσχεύματα από δότη με ομάδα αίματος Α, ενώ το κορίτσι είχε ομάδα αίματος Ο.

Το νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση, κατηγόρησε τους γιατρούς για το θάνατο. Κατέληξαν σε διακανονισμό με την οικογένεια.

Ο λάθος όρχις

Σε μια άλλη περίπτωση λανθασμένης επέμβασης, οι χειρουργοί αφαίρεσαν τον υγιή όρχι του βετεράνου της Πολεμικής Αεροπορίας, Benjamin Houghton. Ο ασθενής είχε παραπονεθεί για τον πόνο και τη συρρίκνωση του αριστερού όρχεως. Οι γιατροί αποφάσισαν να προγραμματίσουν χειρουργική επέμβαση για να τον αφαιρέσουν, εξαιτίας των φόβων του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, οι γιατροί αφαίρεσαν τον υγιή. Το ιατρικό λάθος, που έγινε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, στοίχισε στους γιατρούς 200.000 δολάρια, μετά από αγωγή του θύματος και της συζύγου του.

Ξέχασαν στην κοιλιά του ασθενή, ιατρικό εργαλείο

Ο Donald Church είχε όγκο στην κοιλιά και πήγε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ τον Ιούνιο του 2000 για να τον αφαιρέσει. Ο όγκος αφαιρέθηκε, όμως τη θέση του πήρε ένας συσπειρωτήρας 33 εκατοστών. Οι γιατροί παραδέχτηκαν ότι άφησαν κατά λάθος το εργαλείο στην κοιλιά του ασθενή.

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που είχε καταγραφεί. Στη συγκεκριμένη κλινική, είχαν γίνει άλλα τέσσερα.

Οι γιατροί αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση το συσπειρωτήρα και ο ασθενής δεν είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία του. Το νοσοκομείο συμφώνησε να τον αποζημιώσει με 97.000 δολάρια.

Γιατροί έκαναν επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε λάθος ασθενή

Μία γυναίκα ηλικίας 67 ετών έπρεπε να υποβληθεί σε εγκεφαλική αγγειογραφία. Πριν από το χειρουργείο τη μετέφεραν σε λάθος θάλαμο και μόλις αντιλήφθηκαν το λάθος, προγραμμάτισαν την αλλαγή. Οι νοσοκόμοι όμως, δεν γνώριζαν για την αλλαγή, βιάστηκαν και μετέφεραν τη γυναίκα στο χειρουργείο για επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ενώ οι γιατροί βρίσκονταν στα αρχικά στάδια της επέμβασης, τους διέκοψε ένα τηλεφώνημα από το γιατρό που είχε αναλάβει την 67χρονη γυναίκα. «Τι κάνεις με την ασθενή μου;», ήταν η ερώτηση του γιατρού. Για καλή τύχη της γυναίκας, το χειρουργείο δεν είχε προχωρήσει αρκετά, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο χειρουργός που αφαίρεσε το λάθος πόδι

Ο 52χρονος Willie King, έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο γιατρός που ανέλαβε το χειρουργείο, αφαίρεσε το λάθος πόδι από τον ασθενή. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι μια σειρά από σφάλματα ήταν ο λόγος που έγινε το λάθος.

Ενώ η ομάδα του χειρουργού αντιλήφθηκε στη μέση της διαδικασίας ότι αφαιρούσαν το λάθος πόδι, ήταν ήδη πολύ αργά και το πόδι ακρωτηριάστηκε. Ως αποτέλεσμα του λάθους, η ιατρική άδεια του χειρουργού αναβλήθηκε για έξι μήνες και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.

Το ιατρικό κέντρο όπου έγινε η επέμβαση, πλήρωσε 900.000 δολάρια στον ασθενή, ενώ ο χειρούργος έδωσε επιπλέον αποζημίωση 250.000 δολαρίων.

Η επέμβαση τον οδήγησε σε αυτοκτονία

Η οικογένεια ενός άνδρα στη Δυτική Βιρτζίνια ισχυρίζεται ότι η ανεπαρκής αναισθησία κατά τη χειρουργική επέμβαση, του επέτρεψε να νιώσει κάθε κόψιμο από το νυστέρι του χειρουργού.

Ο ασθενής υπέφερε από κοιλιακούς πόνους και οι γιατροί θα έκαναν χειρουργείο, με σκοπό να εντοπίσουν τα αίτια του πόνου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, προέκυψε ένα φαινόμενο που είναι ασυνήθιστο, αλλά μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής είναι σε θέση να αισθανθεί πόνο, πίεση ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αναισθησιολόγοι χορήγησαν ανεπαρκή ποσότητα αναισθητικού στον ασθενή. Τα μέλη της οικογένειας λένε ότι ο 73χρονος αυτοκτόνησε δύο εβδομάδες μετά από αυτήν την τραυματική εμπειρία.

Η παράκαμψη αρτηρίας αποτέλεσε μεγάλο κίνδυνο

Ο κωμικός και μέλος της παλιάς βραδινής εκπομπής «Saturday Night Live», Dana Carvey, έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο για να ξεβουλώσουν μία αρτηρία στην καρδιά του. Ο χειρούργος, όμως, είχε παρακάμψει την αρτηρία που έπρεπε να ξεβουλώσει. Έτσι, χρειάστηκε άλλη μία επέμβαση για να ξεμπλοκάρουν την αρτηρία που απειλούσε τη ζωή του 45χρονου κωμικού και πατέρα δύο παιδιών.

Ο χειρούργος παραδέχτηκε το λάθος του και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι η αρτηρία του Carvey ήταν ασυνήθιστα τοποθετημένη στην καρδιά του, δίνοντας αποζημίωση ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ο Carvey δεν το είδε έτσι: «Είναι σαν να αφαιρούμε το λάθος νεφρό. Είναι τόσο μεγάλο λάθος», δήλωσε ο διασκεδαστής στο περιοδικό People.

 

Πηγή: valueforlife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ