Έφυγε πλήρης ημερών η θρυλική «Μανώλα» του Ασφενδιού – Παλαιός πολεμιστής στο Ρίμινι (από τους πιο χειροδύναμους της Κω)

4
3122

Έφυγε σήμερα πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών ο παλαιός πολεμιστής από το Ασφενδιού, Μανώλης Διακογιώργης.

Μέλος του συλλόγου Παλαιών Πολεμιστών Κω, είχε πολεμήσει στο Ρίμινι και είχε αναπτύξει πλούσια αντιστασιακή δράση στα δύσκολα χρόνια της κατοχής, για την οποία είχε παρασημοφορηθεί από το Ελληνικό κράτος (στη φωτό, η οποία είναι από την εορτή του Ευαγγελισμού, στην Ευαγγελίστρια στο Ασφενδιού το 2013, διακρίνεται στο κέντρο με τα παράσημα, υποβασταζόμενος από τον αδερφό του Γιώργο Διακογώργη)

Η θρυλική «Μανώλα», όπως τον ήξεραν όλοι ήταν από τους πιο χειροδύναμους άντρες της Κω (η φήμη του είχε φτάσει και στα γύρω νησιά με διάφορες διηγήσεις για ξερίζωμα δέντρων με τα χέρια κλπ).

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 3μμ στον ΙΝ του Ασωμάτου στο Ασφενδιού (η σορός θα βρίσκεται στον ΙΝ από τις 12μμ).

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφυγε ένας λεβεντης άνθρωπος.Καλό παράδεισο και καλή αναπαυση να έχει η ψυχουλα του.Θερμά συλλυπητηρια στην οικογένεια.

  2. Έφυγε από τη Κω μαζί με τον Στέργο Παπαποστόλου ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μάχη.Η ΜΑΝΩΛΑ γύρισε και πέρασε τη ζωή ήσυχα και αθόρυβα.Όπως οι πραγματικοί ήρωες ΈΛΛΗΝΕΣ..Καλό ταξίδι..Θα συναντήσεις όλους τους φίλους..και τον Στέργο…..

  3. ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΡΙΜΙΝΙ
    1. Στρατιώτης Δ.Ν. Κουφαλιάς
    2. Στρατιώτης Α. Χατζαντώνης
    3. Στρατιώτης Δ. Α. Χατζαντώνης
    4. Στρατιώτης Σ.Α. Παπαποστόλου
    5. Στρατιώτης Μ.Η. Κασιώτης
    6. Στρατιώτης Κ.Σ. Παμπρής

  4. Φανταστείτε να είσαι 18χρονο παλικάρι και να θριαμβεύεις στα βουνά της Αλβανίας κατά των Ιταλών και τέσσερα χρόνια αργότερα, βοηθώντας του Ιταλούς να διώξουν τους Γερμανούς, να πέφτεις νεκρός στο Ρίμινι (για όσους επισκέπτονται την Ιταλία με το αυτοκίνητο, στο ύψος του Ρίμινι, βόρεια της Αγκόνα, είναι το ελληνικό νεκροταφείο των ηρώων του 1944. Το νεκροταφείο είναι ορατό και από τον αυτοκινητόδρομο και ένας νοητός χαιρετισμός είναι αρκετός για να βρουν ανάπαυση και τούτοι οι νεκροί).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ